Nieuwe campagne VWS wil stress rond zwangerschap verminderen

9 februari 2021

Update!

Op 9 februari heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne ‘Mamaliefde en Papaliefde is’ vanuit het programma Kansrijke Start gelanceerd. Praat over je zorgen met je zorgverlener. Dat is het doel van de campagne die zich, door middel van lokale communicatiemiddelen en social media, richt op aanstaande ouders in een kwetsbare situatie. Want door je zorgen te delen, kan er samen gezocht worden naar oplossingen om stress rondom je zorgen te verminderen.

Staatssecretaris Paul Blokhuis lanceerde de campagne. Daarbij ging hij in op het belang van een kansrijke start, de voortgangsrapportage, de borging van de aanpak van kansrijke start en de campagne. Bekijk het interview met Paul Blokhuis


Campagne toolkit

De campagnemiddelen van ‘Mamaliefde en Papaliefde is’ bestaan uit video’s, posters, flyers en ervaringsverhalen die via een online toolkit ter beschikking worden gesteld aan lokale coalities Kansrijke Start. Professionals en organisaties die deelnemen aan lokale coalities kunnen deze middelen zelf inzetten, bijvoorbeeld in hun spreekkamer. Daarnaast worden korte teaser video’s op social media gedeeld waarbij kijkers kunnen doorklikken naar het YouTube kanaal Mamaliefde en Papaliefde is waar de video’s van de ervaringsdeskundigen (hulpvrager en hulpverlener) te zien zijn.


Praat met je zorgverlener

Het doel van de campagne – en de communicatiemiddelen in de toolkit – is het verlagen van de drempel om met je zorgverlener over je zorgen te praten. Dit doen we door moeders en vaders zelf hun verhaal te laten doen hoe zij geholpen zijn. Ook de zorgverleners die deze moeders en vaders geholpen hebben vertellen hoe zij het gezin geholpen hebben.


Wat betekent dit voor jou als professional?

Er is voor zorgverleners een handige Q&A opgesteld. Die vind je hier:


Lees ook

17 mei 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK'

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.
10 mei 2023
Kansrijke Start

Webinar CenteringZorg en Kansrijke Start

Op dinsdag 25 april organiseerden wij van 20:00 tot 21:00 uur, live vanuit de studio, het webinar CenteringZorg en Kansrijke...