Wachtkamerfilm '3 goede vragen' toegevoegd

2 februari 2021

Met de ‘3 goede vragen’ kun je het gesprek op gang brengen dat nodig is om samen beslissen mogelijk te maken. In de toolkit Samen beslissen vind je materialen en een handleiding om het hulpmiddel ‘3 goede vragen’ toe te passen in de praktijk. In samenwerking met de Patiëntenfederatie Nederland en het BUZZ project is er een wachtkamerfilm ontwikkeld voor gebruik in de geboortezorg. Naar de materialen.

Wat zijn de 3 goede vragen?

De ‘3 goede vragen’ zijn bedoeld om de bewustwording over Samen Beslissen (shared decision making) te vergroten onder zowel cliënten als zorgverleners. Het zijn drie simpele vragen die de cliënt aan de zorgverlener kan stellen:

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?


Lees ook

28 november 2023
Cliëntparticipatie

Terugblik informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders - 23 november

Donderdag 23 november van 16.00 tot 17.30 uur organiseerden wij in samenwerking met de Federatie van VSVS’s een online informatiebijeenkomst....
12 oktober 2023
Cliëntparticipatie

Terugkijken webinar 'Samen beslissen - Hoe wordt het ervaren?'

Op dinsdag 10 oktober organiseerden wij samen met de Patiëntenfederatie Nederland het webinar over het proces 'Samen beslissen' vanuit onze...
23 juni 2023
Cliëntparticipatie

Begrijpelijke informatie over kraamzorg

Animatievideo en beeldverhaal met begrijpelijke uitleg over kraamzorg door Pharos, Bo Geboortezorg en Kenniscentrum Kraamzorg.