Toolkit Cliënt als gelijkwaardig partner

30 oktober 2020

In de geboortezorg zijn er veel keuzes te maken en beslissingen te nemen. De cliënt heeft vaak meerdere mogelijkheden voor onderzoek of een behandeling. Om zorgverleners en cliënten te ondersteunen bij het voeren van een goed gesprek over de keuzes en de behandelmogelijkheden is deze toolkit ontwikkeld. In deze toolkit vind je hulpmiddelen, informatie en voorbeelden die zorgverleners kunnen gebruiken bij het voeren van een goed gesprek en de invulling van het proces ‘samen beslissen’. Zoals alles over het hulpmiddel ‘de 3 Goede vragen’, een overzicht van keuzehulpen en informatie over ICHOM. Maar er is ook een handleiding voor het opzetten van een moederraad voor een VSV en een link naar de Agenda Cliënt als gelijkwaardig partner van partijen in de geboortezorg en nog veel meer.

De toolkit is ingedeeld in verschillende niveau’s te weten spreekkamer, regionaal en landelijk. De toolkit wordt gedurende het jaar aangevuld met relevante informatie op het gebied van samen beslissen voor de geboortezorg.

De link naar de toolkit is ook te vinden vanuit het hoofdmenu op de themapagina Cliëntparticipatie.

Toolkit

Lees ook

10 mei 2023
Cliëntparticipatie

Deel je ervaringen met Samen Beslissen in de geboortezorg

Doe mee aan het onderzoek naar Samen Beslissen in de geboortezorg en vul de vragenlijst in.
2 mei 2023
Cliëntparticipatie

Een nieuwe visie op regionale cliëntenparticipatie

Het Buikencollectief en Patiëntfederatie Nederland gaan een visie ontwikkelen over regionale cliëntparticipatie in de geboortezorg. Daarvoor vragen ze hulp van de zorgverleners die zich bezighouden met invulling van cliëntparticipatie in de regio. Help je mee? Deel je ervaringen en wensen en vul de vragenlijst in.
22 maart 2023
Cliëntparticipatie

Intervisie toolkit: Samen vormgeven aan integrale geboortezorg

In deze toolkit vind je informatie, voorbeelden en hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan als multidisciplinaire leer- en verbetergroep met je collega’s en cliënten.