Nieuw design website allesoverzwanger.nl

23 februari 2022

De voorlichtingswebsite www.allesoverzwanger.nl is in een nieuw jasje gestoken! Op deze website vindt de zwangere betrouwbare, toegankelijke en eenduidige informatie van de gezamenlijke zorgverleners in de geboortezorg. De folder Zwanger! en de cliëntversie van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg zijn de bronnen van deze website. Er is algemene informatie over wat de zwangere aan zorg en voorlichting kan verwachten. Daarnaast wordt verwezen naar andere, betrouwbare websites voor meer informatie en biedt het informatie over de organisatie van de geboortezorg in Nederland.

Alles over zwanger zijn
De website is verdeeld in de periodes Zwanger worden, Zwanger zijn en Na de bevalling. Onder het kopje Over geboortezorg vindt de lezer o.a. informatie over Integrale Geboortezorg, VSV’s en ondersteuning bij het maken van keuzes en het nemen van besluiten. Ook is er informatie over hoe de geboortezorg in Nederland geregeld is en zijn er films over belangrijke onderwerpen in de geboortezorg in de talen Nederlands, Engels, Pools, Arabisch en Turks.

Centrale redactieraad vergroot de eenheid van voorlichting
De recent opgerichte Centrale Redactieraad Integrale Geboortezorg monitort gezamenlijk de content van deze website. Doel van deze redactieraad is de cliënt te ondersteunen met eenduidige, begrijpelijke en objectieve informatie zodat deze cliënt gelijkwaardig partner is, regie heeft over haar eigen zorg en samen beslist met de zorgprofessional.
De website allesoverzwanger.nl is een van de middelen waar deze gezamenlijke informatie beschikbaar is voor de zwangere en/of haar partner. Het College Perinatale Zorg onderhoudt en beheert de website. Naar de vernieuwde website>>


Lees ook

1 juni 2023
Cliëntparticipatie

Informatiebijeenkomst pilot geboortezorgplan

Geboortezorgpartijen zijn bezig met het ontwikkelen van een format voor
10 mei 2023
Cliëntparticipatie

Deel je ervaringen met Samen Beslissen in de geboortezorg

Doe mee aan het onderzoek naar Samen Beslissen in de geboortezorg en vul de vragenlijst in.
2 mei 2023
Cliëntparticipatie

Een nieuwe visie op regionale cliëntenparticipatie

Het Buikencollectief en Patiëntfederatie Nederland gaan een visie ontwikkelen over regionale cliëntparticipatie in de geboortezorg. Daarvoor vragen ze hulp van de zorgverleners die zich bezighouden met invulling van cliëntparticipatie in de regio. Help je mee? Deel je ervaringen en wensen en vul de vragenlijst in.