Nieuw design www.strakszwangerworden.nl

2 maart 2021

De website www.strakszwangerworden.nl is in een nieuw jasje gestoken! Sinds 2012 biedt deze website stellen met een kinderwens informatie over wat ze al voor de zwangerschap kunnen doen om ervoor te zorgen dat hun kind straks een zo gezond mogelijke start krijgt. Deze informatie is ontwikkeld door 20 organisaties in en rond de geboortezorg met vertegenwoordiging van onder andere verloskundigen, huisartsen, gynaecologen, apothekers en erfelijkheidsdeskundigen. Na bijna 10 jaar was de website toe aan een nieuw uiterlijk. De inhoud van de website is ongewijzigd.

Informatie als je zwanger wilt worden: www.strakszwangerworden.nl

Op www.strakszwangerworden.nl staat veel informatie over belangrijke onderwerpen die met gezond zwanger worden te maken hebben. Daarnaast kunnen mensen met een kinderwens er antwoord vinden op vragen, zoals ‘Waarom is foliumzuur zo belangrijk?’ en ‘Is blowen ook gevaarlijk als ik zwanger wil worden?’ Op de site staan verder filmpjes  waarin de belangrijkste adviezen staan uitgelegd. Bezoekers kunnen op de site ook een korte kennisquiz doen om erachter te komen wat zij al weten over een gezonde voorbereiding op een zwangerschap. Het CPZ heeft het beheer van de website enkele jaren geleden overgenomen van de RIVM.

Wachtkamerschermen

Om de website onder de aandacht te brengen van stellen met een zwangerschapswens zijn wachtkamerschermen ontwikkeld. Deze wachtkamerschermen kunnen ingezet worden bij huisartsen, eerstlijnsverloskundigen, gemeentehuizen, GGD consultatiebureau’s, ziekenhuizen etc. Je kunt ze hieronder downloaden:

Informatie als je zwanger bent: www.allesoverzwanger.nl

Naast de website strakszwangerworden.nl heeft het CPZ ook de website allesoverzwanger.nl in beheer. Deze website biedt informatie van zorgverleners over de begeleiding en zorg rond zwangerschap, bevalling, geboorte en kraamtijd. De folder Zwanger! van de RIVM en de cliëntversie van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg zijn de inhoudelijke bases van deze website.


Lees ook

21 februari 2024
Kansrijke Start

Regiotour 2024 ‘Samen voor een Kansrijke Start’

De regiotour 'Samen voor een Kansrijke Start' in 2023 was een succes waarop we veel enthousiaste reacties kregen! Het CPZ...
20 februari 2024
Kansrijke Start

Nieuwe video’s Rookvrije Start voor zorgprofessionals

Wil je in een paar minuten je kennis bijspijkeren? Rookvrije Start legt in drie nieuwe video’s uit wat een verslaving...
6 februari 2024
Kansrijke Start

Nieuwsbrief Kansrijke Start januari 2024

In de eerste nieuwsbrief Kansrijke Start van 2024 vijf mooie artikelen met o.a. een oproep om je aan te melden...