Lancering campagne Kansrijke Start - "Mamaliefde is / Papaliefde is" op 9 februari

3 februari 2021

Op 9 februari lanceert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne ‘Mamaliefde is’ en ‘Papaliefde is’ vanuit het programma Kansrijke Start. De campagne is gericht op aanstaande ouders in een kwetsbare situatie en heeft tot doel het verlagen van de drempel om met je zorgverlener over je zorgen te praten.

Diverse campagnemiddelen via lokale coalities

De campagnemiddelen van ‘Mamaliefde is’ bestaan uit video’s, posters, flyers en ervaringsverhalen die via een online toolkit ter beschikking worden gesteld aan lokale coalities Kansrijke Start. Lokale coalities kunnen deze middelen zelf inzetten. Ook worden deze middelen ingezet gericht op de einddoelgroep – (aanstaande) ouders/moeders in een kwetsbare situatie. Door middel van korte teaser video’s op social media wordt er doorverwezen naar het YouTube kanaal waar de video’s van de ervaringsdeskundigen (hulpvrager en hulpverlener) te zien zijn.

Praat met je zorgverlener

Het doel van de campagne – en de communicatiemiddelen in de toolkit – is het verlagen van de drempel om met je zorgverlener over je zorgen te praten. Dit doen we door moeders en vaders zelf hun verhaal te laten doen hoe zij geholpen zijn. Dit gebeurt ook vanuit het perspectief van de zorgverlener.

Aftrap 9 februari Paul Blokhuis

De aftrap van de campagne wordt in een video met staatssecretaris Paul Blokhuis gedaan. In deze video gaat de staatssecretaris van VWS in op het belang van een kansrijke start, de voortgangsrapportage, de campagne en de borging van kansrijke start. Houd de website www.kansrijkestartnl.nl op 9 februari in de gaten om als één van de eersten op de hoogte te zijn van de net gelanceerde campagne.

Wat betekent dit voor jou als geboortezorgprofessional?

Als je participeert in een lokale coalitie, komt de toolkit vanzelf bij je binnen. Maar ook als je niet participeert in een lokale coalitie, is het goed om de campagne en de verschillende uitingen goed tot je te nemen. Er zullen vragen op je af komen. Om je daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen, is een Q&A in de maak. We’ll keep you posted!


Lees ook

1 juni 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK' terugkijken

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.
10 mei 2023
Kansrijke Start

Webinar CenteringZorg en Kansrijke Start

Op dinsdag 25 april organiseerden wij van 20:00 tot 21:00 uur, live vanuit de studio, het webinar CenteringZorg en Kansrijke...