Lancering campagne Kansrijke Start – “Mamaliefde is / Papaliefde is” op 9 februari

3 februari 2021

Op 9 februari lanceert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne ‘Mamaliefde is’ en ‘Papaliefde is’ vanuit het programma Kansrijke Start. De campagne is gericht op aanstaande ouders in een kwetsbare situatie en heeft tot doel het verlagen van de drempel om met je zorgverlener over je zorgen te praten.

Diverse campagnemiddelen via lokale coalities

De campagnemiddelen van ‘Mamaliefde is’ bestaan uit video’s, posters, flyers en ervaringsverhalen die via een online toolkit ter beschikking worden gesteld aan lokale coalities Kansrijke Start. Lokale coalities kunnen deze middelen zelf inzetten. Ook worden deze middelen ingezet gericht op de einddoelgroep – (aanstaande) ouders/moeders in een kwetsbare situatie. Door middel van korte teaser video’s op social media wordt er doorverwezen naar het YouTube kanaal waar de video’s van de ervaringsdeskundigen (hulpvrager en hulpverlener) te zien zijn.

Praat met je zorgverlener

Het doel van de campagne – en de communicatiemiddelen in de toolkit – is het verlagen van de drempel om met je zorgverlener over je zorgen te praten. Dit doen we door moeders en vaders zelf hun verhaal te laten doen hoe zij geholpen zijn. Dit gebeurt ook vanuit het perspectief van de zorgverlener.

Aftrap 9 februari Paul Blokhuis

De aftrap van de campagne wordt in een video met staatssecretaris Paul Blokhuis gedaan. In deze video gaat de staatssecretaris van VWS in op het belang van een kansrijke start, de voortgangsrapportage, de campagne en de borging van kansrijke start. Houd de website www.kansrijkestartnl.nl op 9 februari in de gaten om als één van de eersten op de hoogte te zijn van de net gelanceerde campagne.

Wat betekent dit voor jou als geboortezorgprofessional?

Als je participeert in een lokale coalitie, komt de toolkit vanzelf bij je binnen. Maar ook als je niet participeert in een lokale coalitie, is het goed om de campagne en de verschillende uitingen goed tot je te nemen. Er zullen vragen op je af komen. Om je daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen, is een Q&A in de maak. We’ll keep you posted!


Lees ook

13 juni 2024
Kansrijke Start

Verwijs (aanstaande) ouders naar ZwangerWijzer

ZwangerWijzer helpt mensen met een kinderwens bij de voorbereiding van de zwangerschap. Door het invullen van de online vragenlijst kunnen...
6 juni 2024
Kansrijke Start

Nieuwsbrief Kansrijke Start mei – de landelijke conferentie en de Week van Gezond Zwanger Worden komen eraan!

In deze nieuwsbrief word je uitgenodigd voor de 6e landelijke conferentie Kansrijke Start en wordt het dagprogramma gedeeld. Nog niet aangemeld...
6 juni 2024
Kansrijke Start

Webinar Gezond Zwanger Worden 19 juni: (Hoe) Stel jij de vraag: Wil je het komend jaar zwanger worden?

Over het webinar Aanmelden Over de sprekers Over het webinar: Het maken van gezonde en bewuste keuzes met betrekking tot...