Kraamzorg volop in ontwikkeling, de resultaten van vijf onderzoeksprojecten op een rijtje

31 maart 2021

In december 2016 startten vijf onderzoeksprojecten naar kraamzorg met financiering vanuit ZonMw. De onderzoeken richtten zich op de effectiviteit en invulling van kraamzorg, met zorg op maat als belangrijk uitgangspunt om bij te dragen aan verdere professionalisering van de beroepsgroep kraamzorg in de integrale zorgketen. De uitkomsten bieden handvatten voor vernieuwing van de zorgindicatie en betere afstemming op de behoefte van cliënten.

Lees het hele artikel op de website van ZonMw, waarin wordt verteld waarom deze onderzoeken nodig waren, wat deze hebben opgeleverd en wat de wensen voor de toekomst zijn.


Lees ook

17 april 2024
Organisatie en bekostiging

23 april – digitaal vragenuurtje over het ZonMw subsidieprogramma ‘Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden’!

Na vaststelling van het Basiskader voor VSV’s door de landelijke partijen in de geboortezorg in 2023, volgt nu de vervolgstap...
20 maart 2024
Kwaliteit

Webinar triage in de geboortezorg terugkijken

Dinsdagmiddag 19 maart organiseerde het CPZ een webinar over het thema triage in de geboortezorg. Wat is triage nu precies...
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.