Keuzehulp Ziekenhuizen Zwangerschap en bevalling weer up-to-date

4 juni 2020

De keuzehulp Ziekenhuizen Zwangerschap en bevalling is geactualiseerd met de meest recente data. Met deze keuzehulp kunnen zwangere vrouwen kiezen voor het ziekenhuis dat bij hen past. 
 
De keuzehulp stelt je een paar vragen en je geeft aan wat je belangrijk vindt. Daarna krijg je een overzicht met belangrijke informatie van ziekenhuizen die passen bij je wensen. Deze kun je direct met elkaar vergelijken of met andere ziekenhuizen. Op deze manier kun je de ziekenhuizen goed met elkaar vergelijken. De keuzehulp kun je via deze link vinden.
De keuzehulp is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Stichting Kind en Ziekenhuis.
 
Openbare data over kwaliteit van zorg en service-aspecten is er ook voor verloskundigen praktijken en kraamzorgorganisaties. De Patiëntenfederatie hoopt in de toekomst zwangere vrouwen ook te kunnen helpen met het kiezen voor een verloskundige praktijk of kraamzorgorganisatie met een keuzehulp. Tot die tijd kunnen zwangere vrouwen al wel de waarderingen voor deze organisaties lezen op www.zorgkaartnederland.nl


Lees ook

10 mei 2023
Cliëntparticipatie

Deel je ervaringen met Samen Beslissen in de geboortezorg

Doe mee aan het onderzoek naar Samen Beslissen in de geboortezorg en vul de vragenlijst in.
2 mei 2023
Cliëntparticipatie

Een nieuwe visie op regionale cliëntenparticipatie

Het Buikencollectief en Patiëntfederatie Nederland gaan een visie ontwikkelen over regionale cliëntparticipatie in de geboortezorg. Daarvoor vragen ze hulp van de zorgverleners die zich bezighouden met invulling van cliëntparticipatie in de regio. Help je mee? Deel je ervaringen en wensen en vul de vragenlijst in.
22 maart 2023
Cliëntparticipatie

Intervisie toolkit: Samen vormgeven aan integrale geboortezorg

In deze toolkit vind je informatie, voorbeelden en hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan als multidisciplinaire leer- en verbetergroep met je collega’s en cliënten.