Integraal Zorgakkoord getekend – zonder LHV

18 september 2022

Actiz, De Nederlandse ggz, Federatie Medisch Specialisten, InEen, Nederlandse Federatie van Universitaire medische centra, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Patiëntenfederatie Nederland, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Verzorgenden en Verpleegkundigen Nederland, Zelfstandige Klinieken Nederland, ZorgthuisNL en Zorgverzekeraars Nederland hebben vrijdagavond 16 september met minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers het Integraal Zorgakkoord getekend. Dat akkoord is volgens het kabinet belangrijk om de zorg toegankelijk, toekomstbestendig en betaalbaar te houden. De Landelijke Huisartsen Vereniging heeft echter niet getekend.

In het akkoord is afgesproken dat zorgpartijen meer moeten samenwerken. De uitdagingen in de zorg en in het sociaal domein vragen om eensgezindheid en bredere samenwerking tussen de zorgaanbieders en met de gemeenten. Met het akkoord wordt ingezet op sterkere regionale samenwerking in het belang van patiëntenzorg en preventie. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt om de zorg aantrekkelijker te maken voor personeel om in te gaan werken of in de sector te blijven.


Lees ook

14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Veronique Esman (NVZ) nieuw bestuurslid CPZ

Het CPZ bestuur heeft per 1 januari 2024 Veronique Esman benoemd als bestuurslid op voordracht van de NVZ. Veronique volgt...
25 januari 2024
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) In november 2023 is er een bericht verstuurd over het stimuleringsprogramma Versterking...