Inbreng internetconsultatie ‘Zorg voor de Toekomst’

16 februari 2021

De nota Zorg voor de Toekomst wordt door het ministerie gezien als een discussienota bedoeld om het gesprek met partijen te faciliteren over de vraag hoe we de houdbaarheid van de Nederlandse Gezondheidzorg kunnen waarborgen, gelet de uitdagingen die de komende periode (tot 2040) op ons afkomen. Deze nota ziet het ministerie als een stap in een eerste verkenning in een langer traject waarin nog veel uitgewerkt en onderbouwd moet worden.

drie thema’s

De drie in de nota genoemde thema’s ‘preventie en gezondheid’, ‘organisatie en regie en ‘vernieuwing en werk’ zijn zeer herkenbare thema’s voor de geboortezorg. Vanuit het perspectief van de geboortezorg hebben we in de internetconsultatie gewezen op het belang van ontschotting, de positie van VSV’s, de kracht van domeinoverstijgende zorg en samenwerking en de knelpunten rond capaciteit en digitale gegevensuitwisseling.

noties voor de toekomst

In een uitgebreider stuk heeft het CPZ noties voor de toekomst toegevoegd. We hameren op het (maatschappelijk) belang van een goed begin, een integrale benadering en lijnoverstijgende netwerkzorg. Je leest het hier:


Lees ook

14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Veronique Esman (NVZ) nieuw bestuurslid CPZ

Het CPZ bestuur heeft per 1 januari 2024 Veronique Esman benoemd als bestuurslid op voordracht van de NVZ. Veronique volgt...
25 januari 2024
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) In november 2023 is er een bericht verstuurd over het stimuleringsprogramma Versterking...