IGO Salland van start

21 februari 2019

In de regio Salland is een IGO van start gegaan: Integrale Geboortezorg Salland. Elke zwangere in de regio Salland krijgt daarmee één gezamenlijke intake door de verloskundige én gynaecoloog. En er komt één dossier waarin belangrijke informatie over de zwangere altijd beschikbaar is voor de zorgverlener. Besparingen die dit oplevert, worden geïnvesteerd in betere kwaliteit en innovatie.

Deelnemers
Bij de nieuwe coöperatie IGO Salland zijn aangesloten: Deventer Ziekenhuis, Naviva Kraamzorg, BTK Kraamzorg en de Verloskundigenpraktijken Anno, Baren & Zo, De Kuip en de Eiber. Samenwerkingsafspraken zijn gemaakt met nagenoeg alle omliggende verloskundigenpraktijken en echocentra in de regio.

Betaalbare en betere zorg
IGO Salland past in het overheidsbeleid om zorg betaalbaar, bereikbaar en kwalitatief goed te maken. Ook de verzekeraars zijn nauw bij de samenwerking betrokken. Er is afgesproken dat besparingen die de IGO behaalt, geïnvesteerd mogen worden in kwaliteitsverbetering. Bijvoorbeeld in de ontwikkeling van een instrument om de gezondheid van een zwangere thuis te kunnen monitoren.

Meer informatie over de IGO vind je hier


Lees ook

20 maart 2024
Kwaliteit

Webinar triage in de geboortezorg terugkijken

Dinsdagmiddag 19 maart organiseerde het CPZ een webinar over het thema triage in de geboortezorg. Wat is triage nu precies...
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.
25 januari 2024
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) In november 2023 is er een bericht verstuurd over het stimuleringsprogramma Versterking...