Nieuwsbrief Kansrijke Start april 2021 - Meld je aan voor de conferentie ‘Kansrijke Start heeft de toekomst’

Overzicht
Home > nieuws > Nieuwsbrief Kansrijke Start april 2021 - Meld je aan voor de conferentie ‘Kansrijke Start heeft de toekomst’

In deze nieuwsbrief meer over de conferentie ‘Kansrijke Start heeft de toekomst’ welke op 14 juni plaatsvinden, dit keer geheel online. In de nieuwsbrief lees je hoe je je voor de conferentie kunt aanmelden.

Verder inspirerende initiatieven om meer kinderen een kansrijke start te geven, een terugblik op de online themabijeenkomst ‘Lerende Lokale Monitor Kansrijke Start’ en de werksessies van Pharos over samenwerken. Er wordt een kijkje genomen in de werkwijze van Jenneke van Bussel, jeugdverpleegkundige op Saba, die zich bezighoudt met het prenataal huisbezoek op Saba.
en vooruit gekeken op de pitch Serious Avatars, het winnende concept van de Hackathon Kansrijke Start die Garage2020 vorig jaar organiseerde. In ‘Hoezo roze wolk’? wordt aandacht besteedt aan de podcastserie ‘Zwarte muisjes’, die in april is uitgekomen. In deze serie spreekt journalist Maarten Dallinga met ervaringsdeskundigen en professionals over psychische problemen rond de zwangerschap, zoals een postpartum depressie, angststoornis, psychose of posttraumatische stressstoornis (PTSS). In deze nieuwsbrief ook een mooi voorbeeld hoe de geboortezorg en het sociaal domein in Amersfoort en Utrecht samenwerken om zwangeren in een kwetsbare situatie beter te helpen.