Nieuws Gratis e-learning: leer (toekomstig...

Gratis e-learning: leer (toekomstige) ouders verwijzen naar hulp bij stoppen met roken

22 maart 2022

Stoppen met roken is voor (toekomstige) ouders makkelijker als zij daar hulp bij krijgen. Je meldt wensouders, zwangere vrouwen, partners en ouders makkelijk online aan voor de telefonische coaching Rookvrije Ouders. In minstens 6 telefoongesprekken krijgen zij hulp van een coach. Rookvrije ouders is effectief bewezen om ouders te laten stoppen met roken. Na aanmelding (tijdens het consult) neemt de coach zelf contact op met de cliënt voor een vrijblijvende kennismaking. De coaching wordt meestal vergoed vanuit de basisverzekering.


“Het was erg fijn toen ik het lastig vond om niet te roken, dat mijn coach van Rookvrije Ouders meteen klaar stond voor mij.” Alicia, gestopt met roken door Rookvrije Ouders


Wil jij leren hoe je als zorgverlener effectief kunt verwijzen naar Rookvrije Ouders? Wie zijn de coaches van Rookvrije Ouders, en hoe ziet hun begeleiding eruit? Dit leer je in de nieuwe e-learning Rookvrije Ouders. De e-learning (+/- 1 uur incl. toets) is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.


De e-learning is tot 1 juni 2022 gratis te bestellen in de Trimbos webwinkel! Voer in de winkelwagen de volgende waardebon code in: Rookvrijeouders2022. Meer weten? Kijk op www.rookvrijestart.nl of mail naar rookvrijestart@trimbos.nl.


Lees ook

1 augustus 2022
Kansrijke Start

Nieuwsbrief Kansrijke Start juli 2022

In de nieuwsbrief Kansrijke Start juli meer over het Prenataal huisbezoek door de JGZ, wat vanaf 1 juli is ingegaan....
26 juli 2022
Kansrijke Start

Workshop implementatie prenataal huisbezoek JGZ

Op 1 juli 2022 ging de wijziging van de Wet publieke gezondheid in, waarin staat dat alle gemeenten een prenataal...
13 juli 2022
Kansrijke Start

Netwerkkaart kansrijke Start belangrijk instrument binnen de lokale coalities

Nog niet alle beschikbare tools worden even goed gevonden Behulpzame tools en instrumenten beschikbaar In het kader van het Actieprogramma...