Gezocht: eerste- en tweedelijns verloskundigen voor onderzoek Gedeelde Besluitvorming (Amsterdam UMC)

7 mei 2021

Het Amsterdam UMC, locatie AMC ontwikkelt in het onderzoeksproject ‘Shared decision-making in integrated maternity care’ (Shared Mind) een training en digitale tool om gedeelde besluitvorming (ook wel Samen Beslissen genoemd) in de integrale geboortezorg op systematische wijze te verbeteren, waarbij rekening wordt gehouden met de gezondheidsvaardigheden van cliënten.

Amsterdam UMC onderzoekt hoe gedeelde besluitvorming wordt toegepast en in hoeverre daarbij rekening wordt gehouden met de gezondheidsvaardigheden van cliënten. Daarvoor zijn ze op zoek naar eerste- en tweedelijnsverloskundigen die in juni willen deelnemen aan een online observatiestudie. De observatiestudie bestaat uit twee online gesprekken met simulatie cliënten. Deze gesprekken worden in overleg gepland. In een online simulatiegesprek voer je een Samen Beslissen gesprek over pijnverlichting tijdens de bevalling op dezelfde manier als je dat in je praktijk zou doen. De gesprekken worden opgenomen en in een aanvullend interview (30-45 minuten) met je besproken.

Aanmelden kan door te mailen naar Laxsini Murugesu (onderzoeker op Shared Mind project) via l.murugesu@amsterdamumc.nl.


Lees ook

28 november 2023
Cliëntparticipatie

Terugblik informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders - 23 november

Donderdag 23 november van 16.00 tot 17.30 uur organiseerden wij in samenwerking met de Federatie van VSVS’s een online informatiebijeenkomst....
12 oktober 2023
Cliëntparticipatie

Terugkijken webinar 'Samen beslissen - Hoe wordt het ervaren?'

Op dinsdag 10 oktober organiseerden wij samen met de Patiëntenfederatie Nederland het webinar over het proces 'Samen beslissen' vanuit onze...
23 juni 2023
Cliëntparticipatie

Begrijpelijke informatie over kraamzorg

Animatievideo en beeldverhaal met begrijpelijke uitleg over kraamzorg door Pharos, Bo Geboortezorg en Kenniscentrum Kraamzorg.