Gezocht: eerste- en tweedelijns verloskundigen voor onderzoek Gedeelde Besluitvorming (Amsterdam UMC)

7 mei 2021

Het Amsterdam UMC, locatie AMC ontwikkelt in het onderzoeksproject ‘Shared decision-making in integrated maternity care’ (Shared Mind) een training en digitale tool om gedeelde besluitvorming (ook wel Samen Beslissen genoemd) in de integrale geboortezorg op systematische wijze te verbeteren, waarbij rekening wordt gehouden met de gezondheidsvaardigheden van cliënten.

Amsterdam UMC onderzoekt hoe gedeelde besluitvorming wordt toegepast en in hoeverre daarbij rekening wordt gehouden met de gezondheidsvaardigheden van cliënten. Daarvoor zijn ze op zoek naar eerste- en tweedelijnsverloskundigen die in juni willen deelnemen aan een online observatiestudie. De observatiestudie bestaat uit twee online gesprekken met simulatie cliënten. Deze gesprekken worden in overleg gepland. In een online simulatiegesprek voer je een Samen Beslissen gesprek over pijnverlichting tijdens de bevalling op dezelfde manier als je dat in je praktijk zou doen. De gesprekken worden opgenomen en in een aanvullend interview (30-45 minuten) met je besproken.

Aanmelden kan door te mailen naar Laxsini Murugesu (onderzoeker op Shared Mind project) via l.murugesu@amsterdamumc.nl.


Lees ook

1 juni 2023
Cliëntparticipatie

Informatiebijeenkomst pilot geboortezorgplan

Geboortezorgpartijen zijn bezig met het ontwikkelen van een format voor
10 mei 2023
Cliëntparticipatie

Deel je ervaringen met Samen Beslissen in de geboortezorg

Doe mee aan het onderzoek naar Samen Beslissen in de geboortezorg en vul de vragenlijst in.
2 mei 2023
Cliëntparticipatie

Een nieuwe visie op regionale cliëntenparticipatie

Het Buikencollectief en Patiëntfederatie Nederland gaan een visie ontwikkelen over regionale cliëntparticipatie in de geboortezorg. Daarvoor vragen ze hulp van de zorgverleners die zich bezighouden met invulling van cliëntparticipatie in de regio. Help je mee? Deel je ervaringen en wensen en vul de vragenlijst in.