Effect val kabinet op de geboortezorg

27 juli 2023

Op 7 juli 2023 kwam het nieuws naar buiten dat kabinet Rutte-IV is gevallen. De verkiezingen vinden plaats op 22 november 2023, tot die tijd blijft het huidige kabinet demissionair zitten en wordt er in principe geen beleid meer gemaakt.

De Tweede Kamer besluit begin september welke dossiers ze controversieel willen verklaren. Er wordt niet verwacht dat er voor de geboortezorg besluitvormingstrajecten controversieel verklaard worden. De trajecten waarover al is besloten en die al lopen, zullen naar verwachting gewoon doorlopen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de uitrol van het stimuleringsprogramma basiskader VSV’s, GALA/SPUK gelden Kansrijke Start en transitiegelden IZA. Mocht hier onverwachts toch anders over worden besloten dan zullen wij hier via onze website, nieuwsbrief en social media kanalen over berichten.


Lees ook

14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Veronique Esman (NVZ) nieuw bestuurslid CPZ

Het CPZ bestuur heeft per 1 januari 2024 Veronique Esman benoemd als bestuurslid op voordracht van de NVZ. Veronique volgt...
25 januari 2024
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) In november 2023 is er een bericht verstuurd over het stimuleringsprogramma Versterking...