Een baby krijgen; hoe en wat in 5 talen

2 april 2021

IJmond Geboortezorg heeft vijf animaties ontwikkeld voor anderstaligen, laaggeletterden en gezinnen in kwetsbare situaties. De animaties gaan over zwangerschap en gezondheid, het geboortezorgsysteem in Nederland en sociale ondersteuning. De oorspronkelijke animaties zijn ontwikkeld voor cliënten in de regio Heemskerk, Beverwijk en Velsen. IJmond Geboortezorg heeft het CPZ toestemming gegeven om de animaties zo aan te passen dat ze geschikt zijn voor algemeen gebruik. Alle 25 animaties hebben een algemene afsluiting waardoor ze ook ingezet kunnen worden op websites en in wachtkamers van andere regio’s.

De titels van de animaties zijn:

  • Een baby krijgen en hoe dat werkt in Nederland (over het Nederlandse geboortezorgsysteem)
  • Een baby krijgen en wat er allemaal verandert
  • Een baby krijgen en organisaties die kunnen helpen
  • Een baby krijgen en leefstijl, voeding en werk
  • Een baby krijgen en stress hebben

De animaties zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels ,Pools, Arabisch en Turks en zijn ondertiteld. Je kunt ze hier bekijken.

Ook materiaal om te delen?

Wij danken de regio IJmond geboortezorg heel hartelijk voor het beschikbaar stellen van deze animaties voor landelijk gebruik. Heb je ook voorlichtingsmaterialen ontwikkeld die (met enige aanpassing) geschikt zijn voor landelijk gebruik? Dat horen wij graag . Laat het weten via communicatie@collegepz.nl.


Lees ook

28 maart 2024
Cliëntparticipatie

Publiekswebsite over gezond zwanger worden

Op www.strakszwangerworden.nl staat veel informatie over belangrijke onderwerpen die met gezond zwanger worden te maken hebben. Ook kunnen mensen met een kinderwens...
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Veronique Esman (NVZ) nieuw bestuurslid CPZ

Het CPZ bestuur heeft per 1 januari 2024 Veronique Esman benoemd als bestuurslid op voordracht van de NVZ. Veronique volgt...