Een baby krijgen; hoe en wat in 5 talen

2 april 2021

IJmond Geboortezorg heeft vijf animaties ontwikkeld voor anderstaligen, laaggeletterden en gezinnen in kwetsbare situaties. De animaties gaan over zwangerschap en gezondheid, het geboortezorgsysteem in Nederland en sociale ondersteuning. De oorspronkelijke animaties zijn ontwikkeld voor cliënten in de regio Heemskerk, Beverwijk en Velsen. IJmond Geboortezorg heeft het CPZ toestemming gegeven om de animaties zo aan te passen dat ze geschikt zijn voor algemeen gebruik. Alle 25 animaties hebben een algemene afsluiting waardoor ze ook ingezet kunnen worden op websites en in wachtkamers van andere regio’s.

De titels van de animaties zijn:

  • Een baby krijgen en hoe dat werkt in Nederland (over het Nederlandse geboortezorgsysteem)
  • Een baby krijgen en wat er allemaal verandert
  • Een baby krijgen en organisaties die kunnen helpen
  • Een baby krijgen en leefstijl, voeding en werk
  • Een baby krijgen en stress hebben

De animaties zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels ,Pools, Arabisch en Turks en zijn ondertiteld. Je kunt ze hier bekijken.

Ook materiaal om te delen?

Wij danken de regio IJmond geboortezorg heel hartelijk voor het beschikbaar stellen van deze animaties voor landelijk gebruik. Heb je ook voorlichtingsmaterialen ontwikkeld die (met enige aanpassing) geschikt zijn voor landelijk gebruik? Dat horen wij graag . Laat het weten via communicatie@collegepz.nl.


Lees ook

1 juni 2023
CPZ algemeen nieuws

Vacature beleidsondersteuner CPZ

vacature beleidsondersteuner
1 juni 2023
Cliëntparticipatie

Informatiebijeenkomst pilot geboortezorgplan

Geboortezorgpartijen zijn bezig met het ontwikkelen van een format voor
1 juni 2023
CPZ algemeen nieuws

Informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders mei 2023 terugkijken

Tijdens de informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders wordt je bijgepraak over enkele belangrijke thema's uit de integrale geboortezorg.