Een baby krijgen; hoe en wat in 5 talen

2 april 2021

IJmond Geboortezorg heeft vijf animaties ontwikkeld voor anderstaligen, laaggeletterden en gezinnen in kwetsbare situaties. De animaties gaan over zwangerschap en gezondheid, het geboortezorgsysteem in Nederland en sociale ondersteuning. De oorspronkelijke animaties zijn ontwikkeld voor cliënten in de regio Heemskerk, Beverwijk en Velsen. IJmond Geboortezorg heeft het CPZ toestemming gegeven om de animaties zo aan te passen dat ze geschikt zijn voor algemeen gebruik. Alle 25 animaties hebben een algemene afsluiting waardoor ze ook ingezet kunnen worden op websites en in wachtkamers van andere regio’s.

De titels van de animaties zijn:

  • Een baby krijgen en hoe dat werkt in Nederland (over het Nederlandse geboortezorgsysteem)
  • Een baby krijgen en wat er allemaal verandert
  • Een baby krijgen en organisaties die kunnen helpen
  • Een baby krijgen en leefstijl, voeding en werk
  • Een baby krijgen en stress hebben

De animaties zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels ,Pools, Arabisch en Turks en zijn ondertiteld. Je kunt ze hier bekijken.

Ook materiaal om te delen?

Wij danken de regio IJmond geboortezorg heel hartelijk voor het beschikbaar stellen van deze animaties voor landelijk gebruik. Heb je ook voorlichtingsmaterialen ontwikkeld die (met enige aanpassing) geschikt zijn voor landelijk gebruik? Dat horen wij graag . Laat het weten via communicatie@collegepz.nl.


Lees ook

2 november 2023
CPZ algemeen nieuws

CPZ-directeur Dineke Moerman maakt overstap naar TOPGGz

Dineke Moerman start op 1 februari 2024 als directeur bij TOPGGz. Ze was bijna 7 jaar directeur van het College...
2 november 2023
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma implementatie basiskader VSV's

In april 2023 is het Basiskader voor Verloskundig Samenwerkingsverbanden bestuurlijk vastgesteld door alle landelijke geboortezorgpartijen. Inmiddels heeft het ministerie van...
2 november 2023
CPZ algemeen nieuws

NZa: Stand van geboortezorg 2023

In het rapport de Stand van de zorg schetst de Nederlandse Zorgautoriteit(NZa) wat belangrijk is om de groeiende gezondheidsverschillen te...