Derdehands rook: onzichtbaar gevaar met grote gevolgen’

7 september 2020


In de nieuwe animatie derdehands rook voor zorgprofessionals zien we hoe giftige rookdeeltjes neerslaan op kleding, huid en haren. Zo krijgt het kind van de ouder die buiten rookt nog steeds schadelijke stoffen uit tabaksrook binnen. “Derdehands rook is een onzichtbaar gevaar met grote gevolgen”, stelt een kinderarts na het zien van de animatie. De animatie roept zorgprofessionals op om ouders te informeren over derdehands rook. Dit kan ouders motiveren om te stoppen met roken. Daarnaast benadrukt de animatie dat het belangrijk is om als zorgprofessional zelf ook rookvrij te zijn. We zien hoe een rokende zorgprofessional derdehands rook mee naar binnen neemt, waar het vervolgens door kinderen ingeademd wordt. “De animatie liet mij zien dat het echt van het groot belang is om te stoppen. Niet alleen voor mij zelf, maar zeker ook omdat ik met kinderen werk”, vertelt een medewerker uit de kinderopvang. De animatie sluit af met een verwijzing naar ikstopnu.nl/rookvrijeouders, waar ouders aangemeld kunnen worden voor telefonische coaching. Ook verwijst de animatie naar ikstopnu.nl voor zorgprofessionals die zelf willen stopen met roken.
Bekijk de nieuwe animatie over derdehands rook voor zorgprofessionals en deel ‘m met collega’s. Meer informatie en materialen? Ga naar de website Rookvrije Start. Hier vind je ook een filmpje over derdehands rook specifiek voor ouders.

Bekijk de film:


Lees ook

1 juni 2023
Preventie

Toolkit Preventie postpartum depressie

Hoe kun je als professional helpen bij het voorkomen van depressie bij vrouwen die zwanger of net bevallen zijn? Hiervoor...
1 juni 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK' terugkijken

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.