Deelnemers gezocht voor gebruik ‘3 goede vragen’ in de geboortezorg

26 november 2019

De ‘3 goede vragen’ zijn bedoeld om de bewustwording over Samen Beslissen (shared decision making) te vergroten onder zowel cliënten als zorgverleners. Het zijn drie simpele vragen die de cliënt aan de zorgverlener kan stellen:

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?

Doe mee!

Het oorspronkelijke buitenlandse concept is in 2014 vertaald naar de Nederlandse situatie door Patiëntfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten. Voor een pilot met de ‘3 goede vragen’ in de geboortezorg zijn we op zoek naar zorgverleners die de vragen toe willen passen in hun dagelijkse praktijk. Wil je meedoen en gaan werken met de 3 goede vragen in je eigen praktijk? Meld je dan aan door een mail te sturen naar: annekewiggers@collegepz.nl. Meer informatie over ‘3 goede vragen’ in de geboortezorg volgt binnenkort. Meer lezen over ‘3 goede vragen’ zorg breed? Kijk dan hier.


Lees ook

10 mei 2023
Cliëntparticipatie

Deel je ervaringen met Samen Beslissen in de geboortezorg

Doe mee aan het onderzoek naar Samen Beslissen in de geboortezorg en vul de vragenlijst in.
2 mei 2023
Cliëntparticipatie

Een nieuwe visie op regionale cliëntenparticipatie

Het Buikencollectief en Patiëntfederatie Nederland gaan een visie ontwikkelen over regionale cliëntparticipatie in de geboortezorg. Daarvoor vragen ze hulp van de zorgverleners die zich bezighouden met invulling van cliëntparticipatie in de regio. Help je mee? Deel je ervaringen en wensen en vul de vragenlijst in.
22 maart 2023
Cliëntparticipatie

Intervisie toolkit: Samen vormgeven aan integrale geboortezorg

In deze toolkit vind je informatie, voorbeelden en hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan als multidisciplinaire leer- en verbetergroep met je collega’s en cliënten.