CPZ-directeur Dineke Moerman maakt overstap naar TOPGGz

2 november 2023

Dineke Moerman start op 1 februari 2024 als directeur bij TOPGGz. Ze was bijna 7 jaar directeur van het College Perinatale Zorg.

Dineke: “De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en drive samen met alle medewerkers, bestuur van het CPZ en alle spelers in de geboortezorg me ingezet voor het bevorderen van de integrale geboortezorg en een goede start voor elk kind. Echter, de ggz is een sector waar mijn hart ook ligt en ik herken me sterk in de ambities en visie van TOPGGz. De kans om directeur te worden van deze mooie organisatie grijp ik daarom met beide handen aan. Ik vertrek met een gevoel van trots en ben vol vertrouwen in de toekomst van het CPZ. Het bureau staat stevig, met een team van zeer gedreven en ervaren professionals. De komende jaren staat de geboortezorg voor een grote transformatie. Het CPZ heeft de kwaliteiten in huis om de geboortezorg hierbij goed te ondersteunen.”

Het bestuur dankt Dineke voor haar grote bijdrage aan het samenbrengen van de spelers in de geboortezorg. Die samenwerking heeft handen en voeten gekregen door het aanjagen van samenwerkingsarrangementen en daarbij continue te investeren in de kwaliteiten van het ondersteunende bureau.

Dineke Moerman vertrekt per 1 januari 2024 en blijft tot die tijd werkzaam voor het CPZ. Per 1 januari worden haar taken ad interim overgenomen door Marlies Buurman, plaatsvervangend directeur van het CPZ


Lees ook

8 mei 2024
CPZ algemeen nieuws

Kamerbrief stand van zaken landelijke geboortezorg voorjaar 2024

Minister Dijkstra van Medische Zorg heeft op 22 april de Tweede Kamer geïnformeerd over de stand van zaken in de...
1 mei 2024
CPZ algemeen nieuws

Minister van VWS informeert Kamer over voortgang IZA en IZA-congres

In de brief geeft minister Helder aan dat het congres het succes van het IZA illustreert. Volgens de ministers gaat...
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.