Check het dashboard coronavirus

Overzicht
Home > nieuws > Check het dashboard coronavirus

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Met deze informatie kunnen eerder signalen van een toename van de verspreiding van het virus worden opgepikt. Het aantal intensive care en ziekenhuisopnames geven in de kern de ultieme waarschuwing. Maar eerder al komen de signalen door via de testuitslagen die vertaald worden naar het aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners. Daarnaast zijn er ondersteunende indicatoren die de epidemie beschrijven en andersoortige signalen oppikken.

Landelijk, gemeente en veiligheidsregio

Het dashboard laat met actuele cijfers zien hoe het coronavirus zich in Nederland verspreidt. Die informatie komt van onder andere het RIVM, de GGD’en en de ziekenhuizen. Op het dashboard is te zien hoeveel mensen positief getest zijn op het virus en of het aantal besmettingen oploopt. Het dashboard biedt informatie aan iedereen die de meest actuele cijfers in één overzicht wil zien. De informatie is op landelijk, gemeentelijk én op regionaal niveau te raadplegen.

Dashboard in ontwikkeling

Het dashboard coronavirus is in ontwikkeling. De komende periode worden stap voor stap meer functies en gegevens toegevoegd. Daarnaast wordt aan het verbeteren van de digitoegankelijkheid gewerkt van deze site.