Analysetool voor lokale coalitie kansrijke start

3 november 2021

Waar staan we in de samenwerking?

Om zoveel mogelijk kinderen een kansrijke start te kunnen geven vraagt om samenwerking tussen zorgverleners uit de geboortezorg, zorg voor jeugd en gezin en het sociale domein. Dat gaat niet vanzelf. Om het tot stand komen van samenwerken te ondersteunen zijn de verschillende hulpmiddelen beschikbaar.  

Analysetool helpt

De analysetool brengt in kaart wat er in jouw regio al gebeurt in de eerste 1000 dagen van een kind. Meestal wordt de analysetool ingevuld door de verschillende partners binnen de lokale coalitie samen. 

De analysetool is een snelle scan die na invullen direct inzicht geeft in hoe jouw regio ervoor staat. De vragen in de analysetool hebben betrekking op zowel de problematiek en aanpak in de regio, welke samenwerking er op dit moment is en welk aanbod van interventies er is. Aan de hand van de uitslag van de scan kan de lokale coalitie bepalen wat er nog nodig is om een gezamenlijke aanpak te kunnen realiseren. Zo heeft het bijvoorbeeld niet zoveel zin om interventies in te gaan zetten, als er onvoldoende duidelijk is welke zorgverleners in de samenwerking betrokken zijn.

Zelf proberen? De Analysetool  is gratis beschikbaar.

Meer weten over Lokale coalities, een kansrijke start en de samenwerking in jouw regio:

Lees ook

1 juni 2023
Preventie

Toolkit Preventie postpartum depressie

Hoe kun je als professional helpen bij het voorkomen van depressie bij vrouwen die zwanger of net bevallen zijn? Hiervoor...
1 juni 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK' terugkijken

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.