Analysetool voor lokale coalitie kansrijke start

3 november 2021

Waar staan we in de samenwerking?

Om zoveel mogelijk kinderen een kansrijke start te kunnen geven vraagt om samenwerking tussen zorgverleners uit de geboortezorg, zorg voor jeugd en gezin en het sociale domein. Dat gaat niet vanzelf. Om het tot stand komen van samenwerken te ondersteunen zijn de verschillende hulpmiddelen beschikbaar.  

Analysetool helpt

De analysetool brengt in kaart wat er in jouw regio al gebeurt in de eerste 1000 dagen van een kind. Meestal wordt de analysetool ingevuld door de verschillende partners binnen de lokale coalitie samen. 

De analysetool is een snelle scan die na invullen direct inzicht geeft in hoe jouw regio ervoor staat. De vragen in de analysetool hebben betrekking op zowel de problematiek en aanpak in de regio, welke samenwerking er op dit moment is en welk aanbod van interventies er is. Aan de hand van de uitslag van de scan kan de lokale coalitie bepalen wat er nog nodig is om een gezamenlijke aanpak te kunnen realiseren. Zo heeft het bijvoorbeeld niet zoveel zin om interventies in te gaan zetten, als er onvoldoende duidelijk is welke zorgverleners in de samenwerking betrokken zijn.

Zelf proberen? De Analysetool  is gratis beschikbaar.

Meer weten over Lokale coalities, een kansrijke start en de samenwerking in jouw regio:

Lees ook

21 februari 2024
Kansrijke Start

Regiotour 2024 ‘Samen voor een Kansrijke Start’

De regiotour 'Samen voor een Kansrijke Start' in 2023 was een succes waarop we veel enthousiaste reacties kregen! Het CPZ...
20 februari 2024
Kansrijke Start

Nieuwe video’s Rookvrije Start voor zorgprofessionals

Wil je in een paar minuten je kennis bijspijkeren? Rookvrije Start legt in drie nieuwe video’s uit wat een verslaving...
6 februari 2024
Kansrijke Start

Nieuwsbrief Kansrijke Start januari 2024

In de eerste nieuwsbrief Kansrijke Start van 2024 vijf mooie artikelen met o.a. een oproep om je aan te melden...