Eerste grootstedelijke IGO een feit: HJGC opgericht

15 mei 2019

Het Haga Juliana Geboortecentrum is opgericht en daarmee de eerst grootstedelijke integrale geboortezorgorganisatie (IGO) van Nederland. 

Het Haga Juliana GeboorteCentrum is één van de acht verloskundig samenwerkingsverbanden in Nederland die de stap hebben gemaakt naar een bijpassende juridische organisatie en integrale bekostiging. Hiervoor worden afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars over de verwachtingen ten aanzien van de kwaliteit van de zorg èn over de kosten die hiermee gepaard gaan.

Meer weten over integrale bekostiging? Klik hier>>>

Onlangs vertelde Jeannette van Capelleveen, directeur van HJGC, in een digitaal spreekuur over de beweegredenen van het geboortecentrum om over te stappen op integrale bekostiging. Bekijk de opname hieronder:

Jeannette en Marleen leggen uit waarom hun regio voor integrale bekostiging kiezen.

Meer informatie hierover? Lees dan het persbericht van het Haga Juliana Geboortecentrum.


Lees ook

17 april 2024
Organisatie en bekostiging

23 april – digitaal vragenuurtje over het ZonMw subsidieprogramma ‘Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden’!

Na vaststelling van het Basiskader voor VSV’s door de landelijke partijen in de geboortezorg in 2023, volgt nu de vervolgstap...
20 maart 2024
Kwaliteit

Webinar triage in de geboortezorg terugkijken

Dinsdagmiddag 19 maart organiseerde het CPZ een webinar over het thema triage in de geboortezorg. Wat is triage nu precies...
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.