Eerste grootstedelijke IGO een feit: HJGC opgericht

15 mei 2019

Het Haga Juliana Geboortecentrum is opgericht en daarmee de eerst grootstedelijke integrale geboortezorgorganisatie (IGO) van Nederland. 

Het Haga Juliana GeboorteCentrum is één van de acht verloskundig samenwerkingsverbanden in Nederland die de stap hebben gemaakt naar een bijpassende juridische organisatie en integrale bekostiging. Hiervoor worden afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars over de verwachtingen ten aanzien van de kwaliteit van de zorg èn over de kosten die hiermee gepaard gaan.

Meer weten over integrale bekostiging? Klik hier>>>

Onlangs vertelde Jeannette van Capelleveen, directeur van HJGC, in een digitaal spreekuur over de beweegredenen van het geboortecentrum om over te stappen op integrale bekostiging. Bekijk de opname hieronder:

Jeannette en Marleen leggen uit waarom hun regio voor integrale bekostiging kiezen.

Meer informatie hierover? Lees dan het persbericht van het Haga Juliana Geboortecentrum.


Lees ook

23 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Webinar Passende zorg en geboortezorg terugkijken

Bekijk het gesprek met Jan Kremer terug over passende geboortezorg. Waarom is het nodig en wat kunnen we doen? Een inspirerend gesprek
3 mei 2023
Organisatie en bekostiging

VSV-basiskader vastgesteld

In een bestuurlijk overleg met de geboortezorgpartijen het VSV-basiskader vastgesteld.
19 april 2023
CPZ algemeen nieuws

Eerste verloskundigenpost van Nederland geopend in Vlietland

Eerste verloskundigenpost van Nederland geopend in Schiedam. Het is te vergelijken met een huisartsenpost waardoor de zwangere niet direct naar een ziekenhuis hoeft.