Webinar Gezond zwanger worden

Een Kansrijke Start begint al vóór de positieve zwangerschapstest. Vroeg investeren in de gezondheid en het welzijn van (toekomstige) ouders is daarom van belang. Voor de optimale voorbereiding op een zo gezond mogelijke zwangerschap is er zowel bij koppels met een (mogelijke) kinderwens, hun directe omgeving als bij professionals is er nog veel te winnen aan bewustwording, kennis en gedrag over preconceptie gezondheid.

Gezond zwanger worden is de ultieme vorm van primaire preventie en daarmee onderdeel van gemeentelijk beleid. Daarom is gezond zwanger worden voor iedere gemeente relevant., Maar wat omvat nou precies gezond zwanger worden? Is preconceptionele zorg hetzelfde als preconceptionele voorlichting? Hoe verhoudt gezond zwanger worden zich tot anticonceptiezorg of bijvoorbeeld Nu Niet Zwanger? Wie is verantwoordelijk voor welk onderdeel? En bij welke lopende programma’s sluit dit aan?

Door wie:

Tijdens het webinar vertelt huisarts en expert preconceptionele gezondheid Lieke de Jong-Potjer over wat gezond zwanger worden is, vertellen dr. Prof. Eric Steegers en Adja Waelput (Erasmus MC) over het belang van gezond zwanger worden en komt er een praktijkvoorbeeld over aanpak van gezond zwanger worden vanuit de lokale coalitie Dordrecht/regio Zuid-Holland zuid aan bod (Myriam van Dijk, GGD).

Voor wie?

Dit webinar is met name interessant voor projectleiders Kansrijke Start, deelnemers aan lokale coalities Kansrijke Start

Programma:

  • Opening en introductie sprekers
  • Preconceptionele gezondheid; wat is het?
  • Waarom inzetten op gezond zwanger worden belangrijk is
  • Lokaal/regionaal voorbeeld; aanpak Dordrecht
  • Vragen en discussie
  • Afronding: oproep voor leertraject gezond zwanger worden
Aanmelden evenement

Praktische info

Datum: 8 december 2022
Tijd: 16:00 - 17:30
Aanmelden evenement

Deel dit evenement