Vacatures CPZ

Het College Perinatale Zorg (CPZ) is een landelijke netwerkorganisatie waarin veldpartijen die te maken hebben met de geboortezorg samenwerken. Het CPZ is op 1 september 2011 van start gegaan. Het CPZ heeft als opdracht de kwaliteit van de geboortezorg te verbeteren, de integrale geboortezorg te bevorderen en de babysterfte (perinatale mortaliteit) en morbiditeit te verminderen.

 

Het CPZ heeft een bestuur dat bestaat uit zeven bestuursleden voorgedragen door de diverse beroepsverenigingen en brancheorganisaties in de geboortezorg. Dit bestuur wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. Het CPZ  beschikt over een bureau dat bestaat uit circa 10 medewerkers en een directeur. Het CPZ is per direct op zoek naar een kundige en enthousiaste

 

Senior communicatieadviseur (m/v)

Tijdelijke vacature voor 16-24 uur per week

 

Het CPZ zoekt een strategische aanpakker om het communicatieteam te versterken. Je werkt samen met twee andere communicatiecollega’s en bent samen verantwoordelijk voor de totale communicatieaanpak. Dit vraagt om een brede blik en een flexibele instelling en bestuurlijk-politiek sensitiviteit.

 

Functie-inhoud

  • Mediarelaties, voorbereiding en ondersteuning van woordvoering door directeur en voorzitter, functioneren als eerste aanspreekpunt voor mediarelaties, woordvoering namens het CPZ.
  • Meewerken bij de agendering van issues en standpunten rondom de geboortezorg bij politiek en andere belangrijke stakeholders. Hierop aansluiten met een proactieve PR aanpak.
  • Met een strategische blik kijken naar de communicatieaanpak en actief verbetervoorstellen doen en uitwerken.
  • Gevraagd en ongevraagd adviseren van directie en beleidsadviseurs bij de communicatie rondom belangrijke projecten en trajecten. Belangrijk onderdeel hiervan is het communicatievaardig maken van je collega’s.
  • Actief meewerken bij alles wat er nodig is om goede integrale geboortezorg veder te brengen. Denk aan de doorontwikkeling websites, social media, pers en de organisatie van bijeenkomsten en webinars.

 

Functie-eisen

  • Stevig en ervaren in woordvoering (proactief, reactief en in crisissituaties) mediarelaties en ondersteuning van directie en bestuur hierbij.
  • Aantoonbare ervaring in strategische communicatie en advisering.
  • Tenminste hbo werk- en denkniveau en 6-10 jaar relevante werkervaring.
  • Geboren verbinder met uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.
  • Kennis van de geboortezorg en de organisatie van de geboortezorg is een pre.

 

Gevraagde competenties

Afstemming communicatie op de organisatiedoelen

Je hebt inzicht in en bent alert op de wijze waarop communicatieactiviteiten bijdragen tot organisatiedoelen. Je neemt hierin een kritische houding aan en onderneemt voortdurend acties om communicatieactiviteiten en organisatiedoelen op elkaar af te stemmen.

Omgevings- en organisatie sensitiviteit

Je hebt inzicht in en bent alert op ontwikkelingen, (in)formele verhoudingen, posities en belangentegenstellingen binnen en buiten de organisatie en speelt hier adequaat op in. Je houdt rekening met het effect van beslissingen en activiteiten op organisatie, relevante stakeholders en omgeving.

Verbinden

Je bent in je werk gericht op het verbinden van (groepen) mensen. Je doet dit door ze te informeren en hierbij rekening te houden met de vorm en inhoud van boodschappen als ook door het faciliteren en creëren van dialoog.

Adviseren

Je adviseert, vanuit het perspectief van de communicatie en de aanpalende disciplines, over de strategische koers van de organisatie.

Je plaats je inzichten in trends en ontwikkelingen in en buiten de organisatie in een ruimere context en een langetermijnperspectief en verwerk deze tot strategische keuzen en acties voor de communicatie.

Je hebt een uitstekend gevoel voor verhoudingen en relaties, kent de sterkte en zwakte van je rol en positie en benut deze kennis en vaardigheden in je advisering, zodat jouw advies bijdraagt aan goede besluitvorming.

Je geeft communicatieadviezen die het gehele domein van de organisatie en van de communicatie beslaan. Je gesprekspartners zijn overtuigd van de relevantie en effectiviteit van het advies en de samenhang met andere elementen in de organisatie.

Wat bieden wij?

Het CPZ biedt een informele, prettige werkomgeving in een inhoudelijk dynamisch, actueel en landelijk werkveld. Het betreft vooralsnog (subsidieafhankelijk) een tijdelijke functie tot eind 2018 voor 16 tot 24 uur per week (in overleg te bepalen). Het CPZ staat nadrukkelijk open voor (tijdelijke) mobiliteit en uitwisseling van kennis en talent vanuit andere (zorg)organisaties. Kandidaten die derhalve vanuit hun huidige (vaste) baan op detacheringsbasis bij het CPZ zouden willen werken, worden van ook harte uitgenodigd te reageren. Het salaris bedraagt op fulltime basis minimaal € 4.054,- en maximaal € 6.113,- (FWG 70). Daarnaast ontvangt u een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33 % gebaseerd op de CAO Ziekenhuizen.

 

Meer informatie?

Meer informatie over het CPZ vindt u op www.kennisnetgeboortezorg.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met Dineke Moerman, directeur via 030-2739786 of mailen naar vacatures@collegepz.nl.

 

Reageren?

Graag ontvangt het CPZ uw CV met motivatie via vacatures@collegepz.nl.

Bemiddeling en acquisitie door derden wordt niet op prijs gesteld. Verder is het CPZ niet op zoek naar een ZZP-constructie..

Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten