Help

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer risus enim, accumsan at interdum et, imperdiet at massa. Sed sit amet purus dapibus tortor porta accumsan. Fusce aliquet libero scelerisque semper imperdiet. Fusce ut nunc sed purus tempus egestas eget et nisl. Phasellus quis cursus diam, non sodales nisl.

Sed condimentum, ligula sit amet dictum ultrices, est tellus viverra urna, in sagittis odio dolor vitae diam. Etiam et semper ligula. Nunc tempus non ipsum nec viverra. Sed lacinia urna in purus pharetra fermentum. Nulla non accumsan purus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Phasellus sagittis id quam ac vehicula.

CenteringOuderschap / CenteringParenting

CenteringOuderschap is een andere manier om jeugdgezondheidszorg aan te bieden. Na het eerste individuele (huis)bezoek vinden de vervolgconsulten plaats met een groep ouders die een kind hebben van ongeveer dezelfde leeftijd. De zorg richt zich zowel op het kind als op de ouders. De deelnemers worden actief betrokken bij het zorgproces, waardoor zij meer inzicht krijgen in de ontwikkeling en gezondheid van hun kind en beter in staat zijn om keuzes te maken met betrekking tot opvoeden, ouderschap en leefstijl.

Een CenteringOuderschap-groep bestaat uit 6 tot 8 ouders met hun baby, die op gezette tijden samenkomen en met en van elkaar leren. Gedurende het eerste jaar zijn er 8 bijeenkomsten van twee uur. Hierin praten de ouders over diverse onderwerpen, zoals preventie van wiegendood, voeding, slapen, motorische vaardigheden, gedrag, communicatie, veiligheid in en om het huis, ouderschap en ontwikkelingen binnen het gezin.

Home-Start is er voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Het kernprogramma (0 tot en met 6 jaar) is beschikbaar in 161 gemeenten, daarnaast is het in een heel aantal gemeenten ook mogelijk om Home-Start in te zetten voor gezinnen met oudere kinderen (tot 18 jaar). Home-Start is een bewezen effectief programma waarbij vrijwilligers, die zelf ervaring hebben met opvoeden, worden ingezet om ouders te ondersteunen. Het doel is om kleine vragen klein te houden en niet te laten uitgroeien tot grote problemen. Kijk op de website of Home-Start ook in jouw gemeente wordt aangeboden voor deze gezinnen.

‘Home-Start is een wetenschappelijk bewezen effectief programma voor gezinnen met kinderen van 0 (kan ook eerdere, vanaf 28 weken zwangerschap)vanaf de zwangerschap tot en met 6 jaar. Home-Start Nederland is van mening dat preventie en het vroegtijdig inzetten van ondersteuning aan ouders van groot belang is. Het doel is om kleine vragen klein te houden en niet te laten uitgroeien tot grote problemen. Home-Start wil kinderen een goede start geven in het leven. Dit maakt dat het kernprogramma voor ouders met kinderen tot en met 6 jaar in alle gemeenten beschikbaar is waar Home-Start aangeboden wordt.’

Home-Start is actief in 161 gemeenten en in 20 landen. Op lokaal niveau werken collega’s veel samen met Kansrijke Start en recentelijk is de projectleider van Home-Start ambassadeur geworden van de landelijke coalitie Kansrijke Start.

Naar de website

Het UMCG deelt haar protocollen en integrale zorgpaden met kennisnetgeboortezorg. Via onderstaande link ga je naar de website van de UMCG. De integrale zorgpaden van het UMCG zijn te vinden onder de Z (Zorgpaden). Naar de protocollen en integrale zorgpaden van UMCG

MamaKits is een preventieaanbod voor zwangere en pas bevallen vrouwen/jonge moeders met emotionele en/of psychische klachten in de regio Amstelveen – Amsterdam – Haarlem – Hoofddorp.
De vrouwen kunnen op heel korte termijn 1 tot 3 gratis gesprekken bij de GGZ inGeest krijgen. Als dat niet voldoende is zijn er korte lijntjes met de GGZ voor doorverwijzing. Verwijzingen komen van verloskundigen, kraamverzorgenden, consultatiebureaus, huisartsen en zwangerschapsdocenten. Of op eigen initiatief.

Naar de website van MamaKits

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer risus enim, accumsan at interdum et, imperdiet at massa. Sed sit amet purus dapibus tortor porta accumsan. Fusce aliquet libero scelerisque semper imperdiet.

Meer over CPZ Contact