Gynaecologie / Verloskunde – Symposium van SCEM: Zorg rond de pasgeborene

“De neurologische ontwikkeling van de neonaat”

Dit jaar ligt de focus op de neurologische ontwikkeling van de neonaat.

De dag wordt gestart met een uitleg over de normale ontwikkeling van het brein, gevolgd door het voorkomen van mogelijke gevaren voor het pasgeboren brein. Hersenschade kan optreden als gevolg van een cardiale aandoening. Door tijdig prenataal ingrijpen wordt het risico hierop aanzienlijk verminderd. Besproken wordt hoe je hartafwijkingen herkent en neonaten met een aangeboren hartafwijking kunt beschermen tegen hersenschade. Ook voorkom je door vroege signalering en snelle adequate behandeling hersenschade bij hyperbilirubinemie.

Van hart en hersenen door naar slaap, want nieuwe inzichten tonen dat slaaptekort op jonge leeftijd kan leiden tot een abnormale hersenontwikkeling.

De traditionele Truus Vanlier-prijs wordt uitgereikt voor de meest innovatieve en prikkelende poster. Wil je de lunchpresentatie bijwonen? Meld je dan snel aan.

Aan het einde van de dag word je geïnspireerd door antropoloog Jitske Kramer, zij leert je mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Hoe kun je samenwerken met mensen die je leuk vindt, maar vooral ook met mensen die je niet zo leuk vindt.

Aanmelden evenement

Praktische info

Datum: 7 juni 2021
Tijd: 08:00 - 16:20

Locatie

Congrescentrum 1931, Den Bosch
Oude Engelenseweg 1
5222 AA, 's-Hertogenbosch
Aanmelden evenement

Deel dit evenement