Laden Evenementen
Home > agenda > Zorg rond de pasgeborene

Zorg rond de pasgeborene

“De neurologische ontwikkeling van de neonaat”

Jij bent van harte uitgenodigd op het jaarlijks terugkerend symposium Zorg rond de pasgeborene. Dit jaar ligt de focus op de neurologische ontwikkeling van de neonaat.

We starten de dag met uitleg over de normale ontwikkeling van het brein, gevolgd door het voorkomen van mogelijke gevaren voor het pasgeboren brein. Hersenschade kan optreden als gevolg van een cardiale aandoening. Door tijdig prenataal ingrijpen wordt het risico hierop aanzienlijk verminderd. We bespreken hoe je hartafwijkingen herkent en neonaten met een aangeboren hartafwijking kunt beschermen tegen hersenschade. Ook voorkom je door vroege signalering en snelle adequate behandeling hersenschade bij hyperbilirubinemie.

Van hart en hersenen gaan we door naar slaap, want nieuwe inzichten tonen dat slaaptekort op jonge leeftijd kan leiden tot een abnormale hersenontwikkeling.
Én laten we ook niet vergeten hoe cruciaal goede slaap voor ons zorgprofessionals is!

Verder reiken we ook dit jaar weer de traditionele Truus Vanlier-prijs uit voor de meest innovatieve en prikkelende poster. Wil je de lunchpresentatie bijwonen? Meld je dan snel aan.

Aan het einde van de dag word je geïnspireerd door antropoloog Jitske Kramer, zij leert je mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Hoe kun je samenwerken met mensen die je leuk vindt, maar vooral ook met mensen die je niet zo leuk vindt?

Wij kijken uit naar jouw komst op maandag 7 juni 2021!

Praktische info

Datum: 7 juni 2021
Time: 08:00 - 16:20 uur
Locatie:
Congrescentrum 1931, Den Bosch - 's-Hertogenbosch
Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Congrescentrum 1931, Den Bosch

Oude Engelenseweg 1, 5222 AA 's-Hertogenbosch

Plan uw route