Week voor Jeugdgezondheid NCJ

Over de Week voor Jeugdgezondheid

Het is in Nederland niet vanzelfsprekend dat kinderen gezond opgroeien. Nog steeds bepaalt de plaats waar je wieg staat de toekomst van een generatie. Gezond en betekenisvol opgroeien en kansengelijkheid staan onder druk. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) staat voor de beste jeugdgezondheid voor elk kind. De onvoorwaardelijke steun van de leer- en leefomgeving waarin het kind opgroeit, levert daar een essentiële bijdrage aan. Preventief investeren in gezondheid is investeren in de toekomst van generaties. In de eerste week van juni organiseert het NCJ daarom de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin beleid, praktijk en onderzoek worden verbonden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties.

Tijdens de week deelt het NCJ ontwikkelingen, worden maatschappelijke vraagstukken geagendeerd die een gezonde ontwikkeling in de weg staan en worden gamechangers op het gebied van preventie een podium aangeboden.

Alle professionals die te maken hebben met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze week!

Het thema dit jaar is ‘ruimte voor preventie’, omdat we weten dat investeren in preventie loont. Zorg redt levens, preventie generaties!

programma

Maandag 3 juni: Aftrap en première documentaire
Dinsdag 4 juni: Webinar ‘(Groot)ouderschap en de invloed van de leer- en leefomgeving’
Woensdag 5 juni: Webinar ‘Van idee naar impactvolle preventie binnen het onderwijs en de JGZ’
Donderdag 6 juni: Webinar ‘Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten’

Aanmelden evenement

Praktische info

Startdatum: 3 juni 2024
Eindatum: 7 juni 2024
Aanmelden evenement

Deel dit evenement