Webinar ‘Zorgverdeling binnen de geboortezorg’

‘De tweede lijn wordt steeds lastiger bereikbaar, dus alle zorg zonder harde medische indicaties, kan in de eerste lijn blijven’. Wat vind jij van deze stelling? Over deze en nog veel meer interessante stellingen discussiëren we donderdag 1 december samen met onze gasten live in het webinar ‘Zorgverdeling in de geboortezorg’. Heb je je hier al voor aangemeld?

We zenden live vanuit de studio van 20.00 tot 21.00 uur het webinar uit. Jolijn Betlem van het CPZ gaat met verloskundigen, een gynaecoloog en een adviseur van Samergo (een Regionale Ondersteuning Structuur) in gesprek over het thema zorgverdeling. Hoe doen we dat dan? Om welke zorg gaat het precies? En wat loopt al goed en wat is lastiger?

We spreken met drie zorgverleners uit twee regio’s. Dit zijn eerstelijns verloskundige Cindy de Vries-Portier, klinisch verloskundige Louisa Hoogmoed en gynaecoloog Joost Zwart. Aan de hand van voorbeelden krijgen we een beeld van welke verschuiving er plaats kan vinden en wat de randvoorwaarden hierbij zijn.

Wouter Meijer werkt bij een ROS (regionale ondersteuningsstructuur). Bij hen in de regio wordt een menukaart ontwikkeld. Deze kaart helpt de VSV’s in hun overwegingen over substitutie van zorg vanwege het capaciteitstekort in de regio. “Het document is echt bedoeld als keuzemenu. Het schrijft niet voor. VSV’s kunnen er zelf mee aan de slag. We kijken hierbij niet alleen naar de theorie, maar vooral ook naar de praktijk”, aldus Wouter Meijer.

Wij denken dat het een interessante avond wordt, dus meld je nu aan!

Aanmelden evenement

Praktische info

Datum: 1 december 2022
Tijd: 20:00 - 21:00
Aanmelden evenement

Deel dit evenement