Webinar zorgpaden: hoe gebruik je deze in de praktijk?

Dinsdag 14 juni organiseert het CPZ een webinar over zorgpaden. Naar aanleiding van de ZIG zijn de VSV’s voortvarend aan de slag gegaan met het ontwikkelen van zorgpaden. We constateren veel verschillen in (het gebruik van) zorgpaden tussen VSV’s. Ook zijn er verschillen tussen VSV’s op zorginhoud.

In dit webinar staan we stil bij het werken met zorgpaden in de praktijk. Wat heeft het werken met zorgpaden opgeleverd? Waar lopen VSV’s tegenaan? Onze gast Dr. Ruben van Zelm, hoofddocent organisatie van gepersonaliseerde zorg aan de Hogeschool Utrecht en onderzoeker implementatie zorgpaden aan de KU Leuven, vertelt over het gebruik van zorgpaden en de verschillen tussen zorgpaden, protocollen en richtlijnen. Hoe kun je het beste een zorgpad ontwikkelen in je VSV en hoe zorg je dat het voor je gaat werken. Ook gaan we in op voorbeleden uit de praktijk. Concrete invulling daarvan volgt.

Vanaf 20.00 uur gaat Jolijn Betlem in gesprek met Ruben van Zelm.  Hij is hoofddocent organisatie van gepersonaliseerde zorg bij de Hogeschool Utrecht. Hij is tevens post-doc onderzoeker aan de KU Leuven, waar hij onderzoek doet naar implementatie van zorgpaden. Ruben heeft meer dan 20 jaar ervaring met ontwikkeling, invoering en evaluatie van zorgpaden in onderzoek en praktijk, onder andere vanuit het Netwerk Klinische Paden en de European Pathway Association.

 

 

Aanmelden evenement

Praktische info

Datum: 14 juni 2022
Tijd: 20:00 - 21:00
Aanmelden evenement

Deel dit evenement