Webinar Preventie laaggeleterdheid

Professionals binnen de geboorteketen hebben een unieke en zeer waardevolle positie om een bijdrage te leveren aan het stimuleren van de taalontwikkeling van jonge kinderen.

In de eerste levensjaren wordt het fundament gelegd voor de latere taalvaardigheid. Ouders hebben een enorme invloed op de taalontwikkeling van hun kinderen. Als ouders laaggeletterd zijn is de kans groot dat ze hun eigen taalproblemen doorgeven aan hun kinderen, net zoals zij zelf hun taalproblemen hebben ‘gekregen’ van hun ouders. Om deze cyclus te doorbreken is het belangrijk dat professionals in de geboorteketen op de hoogte zijn van de meest recente kennis, van elkaars werkwijze hierin en voldoende handelingsperspectief hebben om zowel met elkaar als met de ouders samen te werken.

Op dinsdagavond 13 september van 19.00 tot 20.30 uur organiseert het Landelijk Netwerk Geletterdheid(LNG) een webinar met gastsprekers uit het netwerk, de kraamzorg, verloskunde, JGZ en Monique Daal over preventie van laaggeletterdheid.

Sluit aan en vind inspiratie hoe je alle ouders, ook laaggeletterde ouders, kunt helpen een taalrijke omgeving en interactie te bieden, zodat elk kind een goede start kan maken. 

 

De link naar het webinar ontvang je een dag voorafgaand aan het webinar.

Aanmelden evenement

Praktische info

Datum: 13 september 2022
Tijd: 19:00 - 20:30
Aanmelden evenement

Deel dit evenement