“Kansongelijkheid begint in de baarmoeder”

Webinar Kans(on)gelijkheid in onderwijs en geboortezorg

Kans(on)gelijkheid in het onderwijs is een hot topic, recent nog weer eens aangejaagd door het succes van de documentairereeks ‘Klassen’. Ook in de geboortezorg komt het issue steeds hoger op de agenda: Langzaam maar zeker komt er meer aandacht voor de sociale verloskunde, worden sociaaleconomische factoren genoemd als duiding bij de stagnatie van perinatale sterftecijfers en groeit het bereik van het actieprogramma Kansrijke Start. Dat die aandacht broodnodig, blijkt uit vele rapporten en studies. Zo stelt Bastian Ravensteijn in een recent interview over de ‘KansenKaart’ dat kansongelijkheid al begint in de baarmoeder.

Wat zijn de parallellen tussen het onderwijs en de geboortezorg? Waar zit de urgentie? En welke voorbeelden bieden nu perspectief voor de toekomst?
CPZ organiseert een webinar waarin we het met Rinda de Besten (bestuurder in onderwijs én Jeugdbescherming), Geri Bonhof (bestuursvoorzitter CPZ en lid stuurgroep “Kansrijke Start”) en Eric Steegers (gynaecologie Erasmus MC, gespecialiseerd in zorg in “achterstandswijken”) bespreken.

Aanmelden evenement

Praktische info

Datum: 3 juni 2021
Tijd: 20:00 - 21:00
Aanmelden evenement

Deel dit evenement