Training Rookvrije Start

Vind je het lastig om het gesprek over stoppen met roken aan te gaan met (aanstaande) ouders? Deze training helpt je om in gesprek te komen en hen te motiveren om te stoppen. Je krijgt gesprekstips en oefent aan de hand van voorbeelden uit jouw eigen praktijk.

De training bestaat uit drie onderdelen: de e-learning Rookvrije Start, de e-learning Begrijpelijk Communiceren en een workshop Rookvrije Start. In de e-learnings komt de theorie over (de risico’s van) roken aan bod. De verfilmde casussen laten zien hoe je hierover het gesprek kunt aangaan. De e-learnings volg je zelfstandig in een online leeromgeving.

Als je deelneemt aan de workshop, dan moet je de e-learning Rookvrije Start succesvol afgerond hebben. Je hebt de theorie uit de e-learning namelijk nodig in de workshop. De e-learning Begrijpelijk Communiceren is facultatief.

In de workshop oefen je met het voeren van motiverende gesprekken aan de hand van voorbeelden uit jouw eigen dagelijkse praktijk. Zo heb je voldoende bagage om zelf aan de slag te gaan! De workshop is een gezamenlijke bijeenkomst en wordt ‘incompany’ of digitaal aangeboden.

Voor wie

Alle geboortezorgprofessionals

Accreditatie

Accreditatie vindt plaats per onderdeel van de training. Accreditatiegegevens van de e-learnings vind je op de pagina’s van de e-learning Rookvrije Start en de e-learning Begrijpelijk Communiceren.

Aanmelden evenement

Praktische info

Website: https://www.trimbos.nl/aanbod/rookvrije-start/scholing/training-rookvrije-start/

Datum: 30 juni 2023
Tijd: 09:00 - 12:30
Aanmelden evenement

Deel dit evenement