Webinar ‘Samen beslissen – ervaringen in de praktijk’

Op dinsdag 10 oktober organiseren wij samen met de Patiëntenfederatie Nederland van 20.00 tot 21.00 uur het webinar ‘Samen beslissen’ vanuit onze studio.

De geboortezorgpartijen en de Patiëntenfederatie hechten veel waarde aan het thema Samen Beslissen binnen de geboortezorg. De afgelopen jaren zijn er veel stappen gezet op het gebied van gezamenlijke besluitvorming tussen cliënt en zorgverlener. Er is scholing ontwikkeld en er zijn toolkits ontwikkeld. Verschillende partijen waren benieuwd naar de resultaten van deze aandacht voor Samen Beslissen. Daarom is er nader onderzoek gedaan om te kijken hoe Samen Beslissen wordt ervaren door cliënten en zorgverleners. Dit onderzoek is uitgevoerd door Kantar Public in verschillende gezondheidsdomeinen en is nu ook in de geboortezorg uitgevoerd. Tijdens het webinar ‘Samen beslissen’ worden onderzoeksresultaten gedeeld vanuit dit onderzoek en vergeleken met de resultaten vanuit de PREM. De stem van de zorgverleners wordt in kaart gebracht ten opzichte van de stem van de cliënt over Samen Beslissen.

Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten zijn met partijen actiepunten verzameld die gaan helpen om volgende stappen te zetten. Ook zal in dit kader een onderzoek worden gepresenteerd van de Hogeschool Zuyd dat gaat onderzoeken op welke wijze de hulpmiddelen voor Samen Beslissen meer kunnen worden ingezet bij een gepersonificeerde aanpak van Samen Beslissen.

Ben jij benieuwd naar de ontwikkelingen binnen het thema Samen Beslissen? Meld je dan aan voor het webinar!

Lees meer over de sprekers>>

Aanmelden evenement

Praktische info

Datum: 10 oktober 2023
Tijd: 20:00 - 21:00
Aanmelden evenement

Deel dit evenement