WORDT UITGESTELD – Conferentie “Kansrijke Start heeft de toekomst!”

Maandag 14 december vond de toespraak van de minister-president plaats waarin strenge maatregelen zijn aangekondigd. Het Coronavirus grijpt weer om zich heen, daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste 19 januari nagenoeg in volledige lockdown gaat.
Vanwege de getroffen maatregelen die zijn genomen rondom het Coronavirus zijn we genoodzaakt de conferentie van 9 februari te verplaatsen. Reden is dat we de opnames van een aantal programmaonderdelen hebben moeten annuleren en het niet haalbaar is om dit tussen 19 januari en 9 februari gereed te krijgen.
Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de conferentie zal plaatsvinden. Aanmeldingen voor de conferentie zijn op dit moment gesloten. U zult zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht van een nieuwe datum. Houd de nieuwsbrief en de aanmeldsite (https://www.aanmelder.nl/kansrijkestartheeftdetoekomst) in de gaten voor meer informatie.

—–

Sinds de aftrap van het actieprogramma in september 2018 is er een duidelijke Kansrijke Start – beweging op gang gekomen. Inmiddels wordt in 275 gemeenten door professionals uit het medisch en sociaal domein samen gewerkt aan het bouwen van lokale coalities Kansrijke Start. Allemaal met als doel om meer kinderen in kwetsbare gezinnen tijdens de 1e 1000 dagen van hun leven een betere start te geven.
Elk jaar organiseert VWS samen met Pharos en het College Perinatale Zorg (CPZ) een landelijke conferentie om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Vanwege corona zal de conferentie dit jaar als een online-evenement worden georganiseerd. Het doel van deze editie is delen wat er tot nu toe bereikt is en elkaar inspireren hoe we de samenwerking rondom de 1e 1000 dagen verder kunnen versterken. Daarnaast richten we onze blik ook op de toekomst: hoe kunnen we de Kansrijke Start – aanpak zo goed mogelijk borgen? Net zoals afgelopen edities richt de landelijke conferentie zich op alle (potentiële) partners van de lokale coalities.
Onderdelen van de conferentie zullen zijn:

• Live talkshow met afwisselende tafelheren en –dames waaronder Staatssecretaris Paul Blokhuis
• Een carrousel van boeiende inspiratiesessies
• Het laten zien van inspirerende voorbeelden in het land
• Het gesprek over de borging van Kansrijke Start in de toekomst

De officiële uitnodiging met de mogelijkheid je aan te melden en meer informatie over het programma volgt, maar noteer dinsdagmiddag 9 februari 2021 vast in je agenda.

Praktische info

Datum: 9 februari 2021
Tijd: 14:00 - 17:00

Deel dit evenement