Leeswijzer

Hoe kun je de Wegwijzer Leren(en) Verbeteren gebruiken?  

Praktische hulpmiddelen   
Ben je op zoek naar praktische handvatten om leren en verbeteren te gaan toepassen in jouw VSV: neem dan een kijkje op het menuonderdeel  Praktische hulpmiddelen. Je vindt er een handreiking om de PDCA- cyclus toe te passen, een stappenplan leren en verbeteren, en verschillende sjablonen om te gebruiken.  

Praktijkvoorbeelden 
Ben je op zoek naar voorbeelden uit andere VSV’s: in het menuonderdeel Praktijkvoorbeelden vind je inspirerende verhalen/filmpjes/podcasts, maar ook verschillende voorbeelden van beleidsplannen, verbeterdoelstellingen, incidentenmeldingen etc.  

Aanpak   
Wil je aan de slag (bv. omdat je in een werkgroep zit van je VSV) en wil je meer weten over hoe je dit zou kunnen aanpakken? Neem eens een kijkje op het menuonderdeel  Leren (en) verbeteren: hoe doe je dat?  Je vindt hier een uitwerking van hoe je  reflectie op eigen handelen kunt toepassen, inclusief een verbeterplan. Ook vind je er een pagina over  Uitkomstgerichte zorg en verwijzingen naar praktijkvoorbeelden.  

Oriënteren op het onderwerp   
Als je nog weinig over werken aan kwaliteit weet en er om te beginnen wilt oriënteren?  Start dan bij het menuonderdeel  Waarom leren (en) verbeteren.   Bij dit onderdeel vind je (basis) informatie over wat (werken aan kwaliteit) is, waarom je dit zou doen. Ook bevat het uitleg over  de kwaliteitscyclus (PDCA-cyclus) en hoe je goede doelstellingen kunt formuleren. Onder het kopje Toepassingen kwaliteitscycli in de praktijk staan een aantal praktijkvoorbeelden van het toepassen van een kwaliteitscyclus.