Wat vind jij van de geboortezorg?

Schrijf je in voor het cliëntenpanel geboortezorg

We willen de beste zorg voor zwangere en net bevallen vrouwen. Daarom is het belangrijk dat we goed weten wat (aanstaande) ouders van de zorg vinden. Als we iets bedenken om de zorg nog beter te maken willen we daar ook graag jullie mening over weten. We vragen (aanstaande) ouders dan ook mee te doen aan ons cliëntenpanel. Dan krijg je een paar keer per jaar een uitnodiging voor een kort (online) onderzoek. Daarin vragen we je mening over bijvoorbeeld voorlichtingsfolders, keuzekaarten, keuzehulpen, geboorteplannen en meer.

Hoe werkt het Cliëntenpanel?

Je meld je aan en wordt voor 1 jaar lid van ons cliëntenpanel. Dit is gratis. Tijdens dat jaar kan gevraagd worden om online een vragenlijstje in te vullen en je mening te geven. Je ontvangt altijd informatie over de uitkomsten van het onderzoek. Deelname is vrijwillig. De rapportage  van de antwoorden is anoniem. 1x per jaar verloten we een kadobon tussen de actieve leden van het panel. Na 1 jaar wordt je gevraagd of je weer mee wilt doen.

Het panel is voor:

  • vrouwen die zwanger willen worden
  • vrouwen die zwanger zijn
  • vrouwen die in de afgelopen 2 jaar bevallen zijn
  • hun partners

Wie zijn wij?

Het cliëntenpanel geboortezorg is een initiatief van het College Perinatale Zorg (CPZ). Het CPZ is een organisatie die opgericht is door en voor de professionals in de geboortezorg om de kwaliteit van de geboortezorg in Nederland te verbeteren. Bij het CPZ zijn de volgende landelijke beroeps- en brancheverenigingen in de geboortezorg betrokken. (Bo Geboortezorg (kraamzorgorganisaties), KNOV (verloskundigen), NVK (kinderartsen) NVOG (gynaecologen), NVZ (ziekenhuizen), Patiëntenfederatie Nederland en ZN (zorgverzekeraars).

Wat doen we met de resultaten?

Wij gebruiken de resultaten in rapportages en aanbevelingen voor verbetering in de geboortezorg. Deze rapportages delen we met de beroeps- en brancheorganisaties in de geboortezorg.  Daarnaast worden de resultaten van ons onderzoek met de panelleden gedeeld.

Zorgvuldig met persoonsgegevens

Wij gaan uiteraard vertrouwelijk om met de gegevens en antwoorden van onze panelleden. Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor analyse van de onderzoeksresultaten. Er worden geen persoonsgegevens gebruikt in de rapportages en aanbevelingen. Je e-mailadres gebruiken wij om de uitnodiging en de resultaten voor het onderzoek toe te sturen. Je kunt je gegevens altijd laten aanpassen of laten verwijderen uit het bestand.

Vragen en contact

Via bovenstaande knop meld je je aan. We vragen je bij het aanmelden enkele gegevens in te vullen en vragen te beantwoorden. Die helpen ons bij het bestuderen van de antwoorden. Heb je vragen of wil je je afmelden? Stuur dan een mail naar clientenpanelgeboortezorg@collegepz.nl.

Scan de code om je aan te melden