Vluchtelingen

Volgens de laatste cijfers zijn er nu ruim 47.000 vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland. Volgens schattingen van de hulporganisatie CARE (Coöperatieve for Assistance and Relief Everywhere) zal ongeveer 4% van de Oekraïners die gevlucht is, zwanger zijn. Dat betekent dat er nu dus ca. 1900 zwangere vrouwen uit Oekraïne in Nederland verblijven. Hoe lang deze vluchtelingen moeten blijven is nog onzeker. Deze zwangere vrouwen hebben medische zorg en begeleiding nodig van geboortezorgverleners in Nederland. Samen met geboortezorgpartijen in Nederland zetten wij ons daar voor in.
Oekraïners mogen vanwege hun Europese status vrij in de Europese Unie verblijven. Zij hoeven geen asiel aan te vragen en hebben daarmee een aparte status ten opzichte van andere vluchtelingen. Ze kunnen gebruikmaken van de reguliere gezondheidszorg. Op deze pagina verzamelen we nieuws en informatie en delen we belangrijke links die relevant zijn voor de geboortezorg aan Oekraïense vluchtelingen.

Contact

Heb je ook informatie over geboortezorg voor vluchtelingen uit Oekraïne die je wilt delen? Mail het naar communicatie@collegepz.nl

Uitgelicht