Home Vacature senior communicatieadviseu…

Vacature senior communicatieadviseur (m/v)

Het CPZ is een doelorganisatie, opgericht door Bo Geboortezorg, KNOV, NVOG, NVK, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland. Met partijen binnen én buiten de geboortezorg zetten wij ons invoor integrale zorg en preventie rond zwangerschap en geboorte. Samen werken we aan de best mogelijke start voor elke zwangere, elk kind en elk gezin.

Het CPZ heeft een bestuur dat bestaat uit zeven bestuursleden voorgedragen door de diverse beroepsverenigingen en brancheorganisaties in de geboortezorg. Dit bestuur wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. Het CPZ beschikt over een bureau dat bestaat uit circa 12 medewerkers en een
directeur. Het CPZ is per direct op zoek naar een kundige en enthousiaste Senior communicatieadviseur (m/v) voor 32 uur per week
Het CPZ zoekt een strategische aanpakker om het communicatieteam te versterken. Je werkt samen met twee andere communicatiecollega’s en bent samen verantwoordelijk voor de totale communicatieaanpak. Dit vraagt om een brede blik, een flexibele instelling en een bestuurlijk-politieke sensitiviteit.

Functie-inhoud
 • Mediarelaties, voorbereiding en ondersteuning van woordvoering door directeur en voorzitter, functioneren als eerste aanspreekpunt voor mediarelaties, woordvoering namens het CPZ.
 • Meewerken bij de agendering van issues rondom de geboortezorg bij politiek en andere belangrijke stakeholders. Hierop aansluiten met een proactieve PR aanpak.
 • Met een strategische blik kijken naar de communicatieaanpak en actief verbetervoorstellen doen en uitwerken.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van directie en beleidsadviseurs bij de communicatie rondom belangrijke projecten en trajecten. Belangrijk onderdeel hiervan is het communicatievaardig maken van je collega’s.
 • Actief meewerken aan de doorontwikkeling websites, social media, pers en de organisatie van bijeenkomsten en webinars.
Functie-eisen
 • Stevig en ervaren in woordvoering (proactief, reactief en in crisissituaties) mediarelaties en ondersteuning van directie en bestuur hierbij.
 • Aantoonbare ervaring in strategische communicatie en advisering.
 • Tenminste hbo werk- en denkniveau en 6-10 jaar relevante werkervaring.
 • Geboren verbinder met uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.
 • Kennis van de geboortezorg en de organisatie van de geboortezorg is een pre.
Gevraagde competenties
 • Afstemming communicatie op de organisatiedoelen
 • Je hebt inzicht in en bent alert op de wijze waarop communicatieactiviteiten bijdragen tot organisatiedoelen.
 • Je neemt hierin een kritische houding aan en onderneemt voortdurend acties om communicatieactiviteiten en organisatiedoelen op elkaar af te stemmen.
 • Omgevings- en organisatie sensitiviteit
 • Je hebt inzicht in en bent alert op ontwikkelingen, (in)formele verhoudingen, posities en College Perinatale Zorg belangentegenstellingen binnen en buiten de organisatie en speelt hier adequaat op in. Je houdt rekening met het effect van beslissingen en activiteiten op organisatie, relevante stakeholders en omgeving.
Verbinden

Je bent in je werk gericht op het verbinden van (groepen) mensen. Je doet dit door ze te informeren en hierbij rekening te houden met de vorm en inhoud van boodschappen als ook door het faciliteren en creëren van dialoog.

Adviseren

Je adviseert, vanuit het perspectief van de communicatie en de aanpalende disciplines, over de strategische koers van de organisatie.

Je plaats je inzichten in trends en ontwikkelingen in en buiten de organisatie in een ruimere context en een langetermijnperspectief en verwerk deze tot strategische keuzen en acties voor de communicatie.

Je hebt een uitstekend gevoel voor verhoudingen en relaties, kent de sterkte en zwakte van je rol en positie en benut deze kennis en vaardigheden in je advisering, zodat jouw advies bijdraagt aan goede besluitvorming.

Je geeft communicatieadviezen die het gehele domein van de organisatie en van de communicatie beslaan. Je gesprekspartners zijn overtuigd van de relevantie en effectiviteit van het advies en de samenhang met andere elementen in de organisatie.

Wat bieden wij?

Het CPZ biedt een informele, prettige werkomgeving in een inhoudelijk dynamisch, actueel en landelijk werkveld. Het salaris bedraagt op fulltime basis (36 uur) minimaal € 5.313,00 en maximaal € 5.801,00 (FWG 65). Daarnaast ontvang je een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33 % gebaseerd op de CAO Ziekenhuizen.

Meer informatie?

Meer informatie over het CPZ vind je op www.kennisnetgeboortezorg.nl. Bij vragen kun je contact opnemen met Anneke Wiggers, via 030-2739786 of mailen naar vacatures@collegepz.nl.

Reageren?

Graag ontvangt het CPZ je CV met motivatie uiterlijk 7 januari 2023 via vacatures@collegepz.nl. De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats in de week van 9 januari 2023.

Bemiddeling en acquisitie door derden wordt niet op prijs gesteld.