Home Projectmanager Kansrijke Ontmoeting…

Projectmanager Kansrijke Ontmoetingen

(32-36 uur per week t/m dec 2022)

Wij zoeken een verbinder, een netwerker, een projectmanager die – net als wij – de best mogelijke start wil voor elke zwangere, elk kind en elk gezin.

Het Actieprogramma Kansrijke Start van het Ministerie van VWS omvat maatregelen die er toe moeten leiden dat elk kind in Nederland een zo goed mogelijke start krijgt. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een optimale kans op een goede en gezonde toekomst. Nog te veel kinderen hebben geen goede start. Het goed kunnen bereiken en beter begeleiden van kwetsbare gezinnen is daarom een belangrijke ambitie uit het actieprogramma Kansrijke Start.

In aansluiting op het Actieprogramma Kansrijke Start van VWS en de in 2018 gepubliceerde preventie-agenda voor de geboortezorg voert het CPZ sinds het najaar van 2019 het project Kansrijke Ontmoetingen uit. Dit project loopt tot en met 2022. Wij zijn op zoek naar een ambitieuze duizendpoot die het projectplan van nieuw elan voorziet en verder uitrolt.

Functiebeschrijving

Je draagt zorg voor de uitvoering van het project Kansrijke ontmoetingen van het CPZ, budgetbewaking en het behalen van de gestelde doelen. Dit houdt in dat jij:

 • een netwerk van relevante landelijke en regionale contacten onderhoudt;
 • relevante ontwikkelingen op het gebied van kansrijke start, geboortezorg, jeugdgezondheidszorg en aanpak gezondheidsverschillen bijhoudt en deze kan vertalen naar adviezen voor de praktijk en naar praktische tools voor het project Kansrijke Ontmoetingen;
 • (digitale) bijeenkomsten organiseert en begeleidt met beleidsmakers, landelijke relevante partijen, geboortezorgprofessionals, de jeugdgezondheidszorg en het sociale domein, die bijdragen aan de verbinding tussen de geboortezorg en sociale domein;
 • gevoel hebt voor politieke verhoudingen in het veld, voor belangen die spelen en voor het creëren van draagvlak bij de landelijke geboortezorg- en jeugdgezondheidszorgpartijen;
 • samenwerkt met collega’s van het CPZ, maar ook met collega’s van landelijke geboortezorgpartijen, jeugdgezondheidszorgpartijen en partijen als Pharos en Nederland Centrum Jeugdgezondheid;
 • rapporteert over de voortgang en verantwoording aflegt aan de strategisch beleidsadviseur preventie bij het CPZ.
Functie-eisen
 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een landelijk of regionaal speelveld.
 • Ervaring met het werken in een regionale of landelijke netwerkorganisatie.
 • Beleidservaring in de geboortezorg, jeugdgezondheidszorg is een pré.
 • Systematisch en resultaatgericht werken.
 • Flexibel koers houdend, ook bij tegenwind.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Representatief, stressbestendig en benaderbaar.
 • Netwerker met gevoel voor bestuurlijk en politieke verhoudingen en creëren van draagvlak.
 • Zelfstandige teamplayer.

Het CPZ

Het CPZ is een netwerkorganisatie, opgericht door Bo Geboortezorg, KNOV, NVOG, NVK, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland. We zetten ons in voor integrale zorg en preventie rond zwangerschap en geboorte. Samen werken we aan de best mogelijke start voor elke zwangere, elk kind en elk gezin. Het CPZ ondersteunt de integrale geboortezorg door gedeelde issues te agenderen en adresseren, beleidsontwikkeling te initiëren en te faciliteren. partijen te verbinden en het geboortezorgveld te ondersteunen met kennis en informatie.

Het CPZ heeft een bestuur dat bestaat uit zeven bestuursleden voorgedragen door de diverse beroepsverenigingen en brancheorganisaties in de geboortezorg. Dit bestuur wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. Het CPZ  beschikt over een bureau dat bestaat uit  11 vaste medewerkers en een directeur.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in FWG-groep 60 (€ 3322,- € 4798,- bruto per maand bij fulltime dienstverband) van de CAO Ziekenhuizen. Het CPZ biedt een tijdelijke aanstelling tot 31 december 2022 voor 32 – 36 uur per week.

Solliciteren

Je kunt je motivatie met bijgevoegde Curriculum Vitae mailen naar cpz@collegepz.nl. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Marlies Buurman, bestuurssecretaris en strategisch beleidsadviseur preventie via telefoonnummer 06-34823777 of via marliesbuurman@collegepz.nl.