Home Training preconceptiezorg online of…

Training preconceptiezorg online of op locatie door de Academie Verloskunde Maastricht

Gezond zwanger worden staat in Nederland steeds meer op de (politieke) agenda. Preventie is de sleutel tot betere gezondheidsuitkomsten en logisch gevolg is dat er eerder gestart wordt met zorg in de geboortezorg door individuele preconceptiezorg. Een proactieve benadering van de zorg rondom zwangerschap en geboorte is nodig om dit ook daadwerkelijk in de praktijk vorm te kunnen geven. Voor een effectieve aanpak zal het sociaal domein en de zorg meer met elkaar moeten gaan samenwerken. Dit gebeurt op veel plekken al rondom Kansrijke start dat in veel regio’s al vergevorderde samenwerking oplevert. Het blijft echter ook nodig om kennis en expertise te ontwikkelen op het gebied van kinderwens en gezond zwanger worden, voor individuele professionals die werken met vrouwen in de vruchtbare levensfase. Nu zorgverzekeraars dit preconceptieconsult ook vergoeden, ligt er voor deze groep professionals een uitgelezen kans om een bijdrage te leven aan gezond zwanger worden.

Speciaal voor de groep professionals die deze zorg aan willen bieden, heeft de Academie Verloskunde Maastricht een cursus individuele preconceptiezorg (1 dag) ontwikkeld. De cursus gaat in op de theoretische achtergrond van preconceptionele zorg en risicoselectie (PIL) en waarom preconceptiezorg zo belangrijk is. Naast deze theoretische bagage, krijg je praktische handvatten over de inhoud van het kinderwensspreekuur en hoe de organisatie aan te pakken. Een college over fertiliteit en sexualiteit bereidt je voor op vragen van de toekomstige ouders over dit onderwerp. De cursus kan op locatie worden verzorgd maar er is ook een online-versie ontwikkeld. 

Meer informatie over deze cursus vind je op de website van de Academie Verloskunde Maastricht

Ken je een training preconceptiezorg die geschikt is voor zorgprofessionals in de regio? Geef het door via communicatie@collegepz.nl.