Training ‘Samen beslissen in geboortezorg’ – Amsterdam UMC

Het Amsterdam UMC ontwikkelt een training voor professionals om Samen Beslissen in de integrale geboortezorg te ondersteunen. Hierbij is extra aandacht voor het thema gezondheidsvaardigheden.

De training is ontwikkeld binnen het project ‘Shared decision-making in integrated maternity care’ (Shared Mind). Samen Beslissen is niet meer weg te denken uit de zorg van vandaag. Recent is Samen beslissen opgenomen in de informatieplicht van de WGBO, het wordt breed omarmd door cliënten en professionals, maar hoe je het precies moet toepassen in de praktijk blijft soms lastig. Wil je ook meer leren over Samen beslissen? Geef je dan op voor de training.

Wat houdt deelname in?
De training biedt de mogelijkheid om met een eigen ingebrachte casus en een actrice te oefenen met het Samen Beslissen proces. Daarnaast oefenen we met een digitale tool die in het project is ontwikkeld. Deelname aan de training bestaat uit drie onderdelen, namelijk twee simulatiegesprekken met een actrice (voorafgaand en na de training) en de trainingsbijeenkomst zelf. Ook word je gevraagd om de geleerde vaardigheden in de praktijk toe te passen en na een consult een vragenlijst in te vullen en uit te zetten onder vier cliënten.

Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de training. Je ontvangt een certificaat voor deelname aan de training.

Tijdspad

  • Juni – november 2021: 1e simulatiegesprekken
  • Najaar 2021: training en 2e simulatiegesprekken
  • Voorjaar 2022: vragenlijstonderzoek

Eerste training

De eerste training wordt georganiseerd op 30 november van 12:00 tot 15:00 uur in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Deelname aan de training bestaat uit drie onderdelen, namelijk tweemaal online simulatiegesprekken met twee actrices (voorafgaand met aanvullend interview en na de training) en de fysieke trainingsbijeenkomst zelf.

Verloskundigen en gynaecologen worden daarnaast ook gevraagd om de geleerde vaardigheden en digitale tool in de praktijk toe te passen en zowel voor de eerste simulatiegesprekken als na de training een korte vragenlijst in te vullen en uit te zetten onder vier cliënten.

Voor wie is de training ontworpen?

De training is bedoeld voor geboortezorgprofessionals die zwangere of recent bevallen vrouwen begeleiden, zoals verloskundigen, gynaecologen, arts-assistenten, jgz-artsen, -verplegers, en kraamverzorgers.

Aanmelden via: Laxsini Murugesu (l.murugesu@amsterdamumc.nl).
De training zal meerdere keren worden gegeven. Mocht 30 november niet schikken, dan kun je je alsnog aanmelden en word je ingedeeld bij één van de volgende sessies.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Amsterdam UMC: Laxsini Murugesu (l.murugesu@amsterdamumc.nl)