Prikbord

Via het prikbord kun je op een makkelijke en laagdrempelige manier iets onder de aandacht brengen. Gebruik het voor korte berichten of verzoeken.

Alle deelnemers kunnen een prikbord bericht plaatsen.

Hoe zit het met de privacy van uw patiënten en uw beroepsgeheim? Wat zijn uw plichten ten aanzien van de dossiervoering? Wat is de verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking met collega verloskundigen of gynaecologen. Hoe zit het met uw aansprakelijkheid bij het maken van fouten? Hoe kun je het beste handelen bij veel voorkomende juridisch-ethische dilemma’s uit de verloskundige beroepspraktijk zoals bij een conflict van plichten en het delen van vertrouwelijke informatie. Deze zaken komen aan de orde in deze cursus/workshop gezondheidsrecht en ethiek in de verloskundige praktijk.

Basiskennis van wet- en regelgeving in de verloskundige praktijk is van belang om op de hoogte te zijn van de eigen rechtspositie en die van de cliënt. Deze kennis draagt bij aan de bevordering van de kwaliteit van de beroepsuitoefening in de verloskundige praktijk en kan klachten en claims voorkomen.

Tijdens de cursus/workshop gezondheidsrecht en ethiek in de verloskundige praktijk op dinsdag 13 maart 2018 staat de beroepspraktijk van de verloskundige centraal. Kennisoverdracht vindt met name plaats door het plenair bespreken van casuïstiek en tuchtuitspraken, door de mogelijkheid van inbreng van casus uit de eigen beroepspraktijk en door het leren van elkaar.

Meer informatie kunt u vinden op PE-online of via mijn website www.houthealthcare.nl. Via de website kunt u zich opgeven. Ik zie u graag op 13 maart!

Hartelijke groet,

Erik Hout

U bent de eerste om te reageren.
Organisatie: Hout Healthcare
Functie: Docent gezondheidsrecht
Specialisaties: Verzorgen trainingen, Onderzoek, Scholing
Werkgebieden: Onderwijs
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten