Prikbord

Via het prikbord kun je op een makkelijke en laagdrempelige manier iets onder de aandacht brengen. Gebruik het voor korte berichten of verzoeken.

Alle deelnemers kunnen een prikbord bericht plaatsen.

Word ook ambassadeur Rookvrije Start, kom naar de ambassadeursconferentie op 4 oktober en laat je inspireren!

 

Vind je ook dat elk kind recht heeft op een rookvrije start?. De Taskforce Rookvrije Start verwelkomt graag nieuwe ambassadeurs! Als ambassadeur zet je je binnen jouw organisatie in voor een rookvrije start en motiveer je collega’s.

Ambassadeurs krijgen onder andere toegang tot de nieuwe e-learning Rookvrije Start, gratis voorlichtingsmaterialen, de nieuwsbrief en toegang tot het digitaal platform (waar je met andere ambassadeurs kunt discussiëren). Wil je meer weten over het ambassadeurschap? Kijk dan op: https://rookvrijestart.rokeninfo.nl/word-ambassadeur

 

Daarnaast organiseren we de conferentie Rookvrije Start op 4 oktober. Deze dag is bedoeld voor alle zorgprofessionals die (aanstaande) ouders willen helpen bij het stoppen met roken. De conferentie biedt jou alle mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen, workshops te volgen en tips & tricks op te doen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: https://www.aanmelder.nl/rookvrijestart

 

Wanneer Woensdag 4 oktober 2017, inloop vanaf 9.15. Het programma loopt van 10:00 tot 17.00 uur, waarna er nog gelegenheid is om na te praten met een hapje en een drankje.

Waar De Observant, Stadhuisplein 7, te Amersfoort. De locatie is op loopafstand van het centraal station van Amersfoort.

Accreditatie Voor de verschillende beroepsverenigingen die deel uitmaken van de Taskforce wordt een aanvraag voor accreditatie van deze bijeenkomst gedaan.

Tijdig aanmelden De Ambassadeursconferentie word je kosteloos aangeboden door VWS, maar let op: meld je op tijd aan. We hebben plaats voor 130 deelnemers.

U bent de eerste om te reageren.

Elke maand de nieuwsbrief van het College Perinatale Zorg ontvangen? Meld je hier aan.

U bent de eerste om te reageren.

Bekijk het webinar Juridische organisatiemodellen voor integrale bekostiging in de kennisbank onder organisatiemodellen met deze link.

U bent de eerste om te reageren.

Intervisie Centering Veghel 6 juli, NOG 3 PLAATSEN!

Op bovenstaande datum is er een intervisiebijeenkomst voor Centering Parenting/Pregnancy waar nog 3 plaatsen beschikbaar zijn. De bijeenkomst is van 13:00-16:00 uur. Doe je mee?
Stuur dan een mailtje naar training@centeringhealthcare.nl

Met vriendelijke groet,
Lonneke de Roovere, Centering Healthcare

Er is 1 reactie.
  • Deze intervisie is inmiddels vol dus inschrijven is niet meer mogelijk. Deelnemers, veel plezier volgende week in Veghel!

 bedankt!

U bent de eerste om te reageren.

Er zijn nog plaatsen voor de nascholing "Zwangerschapsdiabetes" voor verloskundigen en diëtisten op 29 juni a.s. in de verloskunde academie (AVAG) te Amsterdam via de link:

http://us15.campaign-archive2.com/?e=[UNIQID]&u=1510667e8f4979eab12b47e51&id=e70cc88a03

U bent de eerste om te reageren.

VSV Utrecht/Woerden heeft hun plan van aanpak voor implementatie van de zorgstandaard gedeeld op kennisnetgeboortezorg. Ter informatie voor andere VSV's.

U bent de eerste om te reageren.

CENTERINGPARENTING TRAINING GRONINGEN: NOG PLEK!

Op 27 en 28 september is er een CenteringParenting training in Groningen. Hier is nog plaats voor 5 deelnemers.

Schrijf je nu in!

Trefwoord(en): CenteringParenting, parenting
U bent de eerste om te reageren.

TWEE PLAATSEN BESCHIKBAAR OP CENTERINGPREGNANCY TRAINING 
14-15 JUNI!!!

Door annulering zijn er 2 plaatsen beschikbaar op de CenteringPregnancy training van 14 en 15 juni a.s. Deze training is in De Bilt. De trainingsdagen zijn van 9.00-17.00 uur. De volgende mogelijkheid om mee te doen is pas in oktober dus dit is je kans om nog deze zomer te starten met CenteringPregnancy!

Meld je nu aan!

Er is 1 reactie.
  • Inmiddels zijn de twee plaatsen op de training van 14 en 15 juni a.s. niet langer beschikbaar.

Hoe zit het met de privacy van uw patiënten en uw beroepsgeheim? Wat zijn uw plichten ten aanzien van de dossiervoering? Wat is de verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking met collega verloskundigen of gynaecologen? Hoe zit het met uw aansprakelijkheid bij het maken van fouten? Hoe kun je het beste handelen bij veel voorkomende juridisch-ethische dilemma’s uit de verloskundige beroepspraktijk zoals bij een conflict van plichten en het delen van vertrouwelijke informatie. Deze zaken komen aan de orde in deze cursus/workshop gezondheidsrecht en ethiek in de verloskundige praktijk.

Op dinsdag 3 oktober 2017 wordt in Amersfoort de cursus/workshop gezondheidsrecht en ethiek in de verloskundige praktijk gegeven. Deze cursus is door de KNOV geaccrediteerd voor 7 punten.

De leeropbrengst van deze dag is maximaal door de aansluiting met de beroepspraktijk van de verloskundige via bespreking van tuchtuitspraken en casuïstiek, door de mogelijkheid van inbreng van casus uit de eigen beroepspraktijk en door het leren van elkaar. Het aantal deelnemers voor deze cursus/workshop is minimaal 8 en maximaal 16.

Voor meer informatie over inhoud van de cursus, locatie, kosten en aanmelding verwijs ik naar mijn website http://www.houthealthcare.nl/cursusworkshop-verloskundigen/

en naar PE-online https://www.pe-online.org/public/OpleidingDetail.aspx?courseID=282112&pid=222

Hopelijk tot ziens. Groeten,

Erik

U bent de eerste om te reageren.

Voorlichting.

In het document gezamelijk voorlichting hoort de kraamzorg natuurlijk ook thuis.

Zijn er kraamverzorgenden bereid in deze werkgroep te gaan meeparticiperen?

U bent de eerste om te reageren.

Op 14 en 15 juni a.s. is er een CenteringPregnancy training in De Bilt. Door annulering zijn hier 4 plaatsen beschikbaar gekomen voor verloskundigen/kraamverzorgenden die CenteringPregnancy implementeren in hun praktijk. Er is veel belangstelling voor de trainingen en voor de zomer zijn er geen andere opties meer, dus schrijf je in. 
https://www.centeringhealthcare.nl/zorgverleners/trainingen/

U bent de eerste om te reageren.

STBN organiseert op 15 en 22 mei sandwich-workshops rond actuele thema’s binnen de geboortezorg. Concreet: 16:00-18.00  uur een workshop, pauze 19.00 – 21.00 tweede workshop. Thema’s zijn actueel en praktisch. Georganiseerd in samenwerking met deskundige partners met visie en een landelijk blikveld.

Onderwerpen:


Interessse? Ga naar http://stbn.nl/workshop-vsv-in-actie/

U bent de eerste om te reageren.
Trefwoord(en): vacature CPZ
U bent de eerste om te reageren.

Er stond een foutje in de oproep. Het moet zijn: 

  • U maakt kans op een van de 6 VVV-bonnen van €50,- en een van de 3 VVV-bonnen van €100,- als u alle drie de vragenlijsten invult.
U bent de eerste om te reageren.

Doe mee aan het DO IT onderzoek!

Van de Nederlandse vrouwen rookt 12% tijdens de zwangerschap, en 9% rookt zelfs iedere dag gedurende de hele zwangerschap. Roken is erg schadelijk voor moeder en kind. Verloskundigen zijn in een geschikte positie om rokende zwangere vrouwen te helpen om te stoppen met roken.

De richtlijn Behandeling Tabaksverslaving biedt zorgprofessionals aanwijzingen voor het verlenen van evidence-based stoppen-met-roken zorg. Deze richtlijn is in 2016 herzien. Dit onderzoek heeft als doel om het verlenen van stoppen met roken zorg door o.a. verloskundigen te onderzoeken en gemakkelijker te maken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Leids Universitair Medisch Centrum en het Partnership Stop met Roken en geleid door professor Niels Chavannes.

Wat wordt er van u verwacht?

Het onderzoek bestaat uit 3 online vragenlijsten over uw werk als verloskundige en uw ervaringen met stoppen-met-roken zorg. Het invullen van de eerste vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten in beslag, de laatste twee vragenlijsten ongeveer 10 tot 15 minuten.

Wat levert het u op?

  • U ontvangt een samenvattingskaart waarop u de belangrijkste aanbevelingen uit de richtlijn voor verloskundigen overzichtelijk bij elkaar hebt.
  • Daarnaast ontvangt u 2 SMS-berichten per week, met tips en informatie voor verloskundigen over de richtlijn. U ontvangt deze berichten gedurende 4 maanden. Zo bent u gemakkelijk op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van stoppen-met-roken zorg, zonder dat het u veel tijd kost.
  • U maakt kans op een van de 6 VVV-bonnen van €50,- en een van de 3 VVV-bonnen van €00,- als u alle drie de vragenlijsten invult.

Wilt u meedoen?

Stuur dan een e-mail naar Eline Meijer (e.meijer@lumc.nl). Vermeld hierin a.u.b. dat u verloskundige bent. Ook als u vragen heeft over het onderzoek kunt u contact opnemen via e.meijer@lumc.nl.

U bent de eerste om te reageren.

Professionals gaan samen voor een rookvrije start

Elk kind heeft recht op een rookvrije start. Alle professionals die betrokken zijn bij de zorg voor het ongeboren en jonge kind slaan daarvoor de handen ineen in de Taskforce Rookvrije Start. Dit is hard nodig, want 8,6% van de zwangere vrouwen rookt. Onder lager opgeleiden rookt zelfs 22%. Gaat dit onderwerp u ook aan het hart? Teken dan het manifest op www.rokeninfo.nl/rookvrijestart.

Wilt u daarnaast meer doen? Word dan ambassadeur Rookvrije Start! Als ambassadeur zet u het onderwerp binnen en buiten uw organisatie verder op de kaart en enthousiasmeert u collega’s. Meld <www.rokeninfo.nl/ambassadeur> u nu aan en kom naar de ambassadeursbijeenkomst op 4 oktober waar u een waardevolle training en materialen krijgt.

Publiekscampagne Rookvrije start voor alle kinderen

Naast de Taskforce heeft het ministerie van VWS de campagne ‘Rookvrije start voor alle kinderen’ gelanceerd. In radio en TV-spots wordt vanaf 17 maart het onderwerp op de kaart gezet. Via de website Helpeenstopper.nl <http://helpeenstopper.nl> en Facebook worden praktische tips gedeeld om zwangere vrouwen te helpen bij het stoppen met roken door haar niet in verleiding te brengen. De tips zijn gericht op de sociale omgeving van de zwangere, zoals haar partner, vriendinnen en familieleden.

U bent de eerste om te reageren.

Toolbox en website met tools & tips
Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda

Op talloze plekken wordt gezocht naar manieren om het Nederlandse geboortezorgsysteem te innoveren. Maar hoe pak je dat aan? Om VSV's ondersteuning te bieden bij het vormgeven van optimale integrale geboortezorg waarbinnen de cliënt centraal staat heeft het Athena Instituut van de Vrije Universiteit de toolbox ‘Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda’ en website www.gezondegeboortezorg.nl ontwikkeld. Deze bieden een praktische handleiding en tools en tips voor hoe je als VSV reflectie en actie structureel met elkaar kunt verbinden en onderdeel kunt maken van de overlegstructuur. Dit helpt om voortdurend concrete stappen te zetten, zonder dat het grote gemeenschappelijke doel op de lange termijn uit het oog verloren wordt. Bovendien wordt het verbeteren van de geboortezorg nadrukkelijk tot een project van de zorgverleners zelf gemaakt.

U bent de eerste om te reageren.
Hallo collega’s,   Zoals al bij een aantal collega’s bekend is, vertrek ik, na er vijf jaar met enorm veel plezier gewerkt te hebben, uit de praktijk NOP-Lemsterland. Tot 13 mei ben ik nog werkzaam in de praktijk, daarna vertrekken mijn vrouw en ik naar Portugal. Ik wil iedereen van harte danken voor de fijne samenwerking, voor de gezelligheid en voor de gedeelde zorg voor onze cliënten. Op 4 mei, tussen 17.00 en 18.30 is er een afscheidsborrel bij ons op de praktijk in Emmeloord. Uiteraard is iedereen daar welkom.   Ik wens iedereen alle goeds, en wie weet tot ziens!   Lars Grip verloskundige Emmeloord eo
Trefwoord(en): vertrek
Er is 1 reactie.
  • Veel geluk en succes in Portugal Lars!

HERINNERING

Heeft u zich nog niet aangemeld , maar is er wel interesse voor het

(gratis) symposium 'Samen verder' op 20 april?

 

Het beloofd een inspirerende bijeenkomst te worden met interessante

sprekers, workshops en een afsluitende verrassing.

 

Voor meer informatie en aanmelden verwijzen we u naar de bijgevoegde uitnodiging. Deze uitnodiging mag doorgestuurd worden.

 

We heten u graag welkom in het in het mooie IJsseldelta center in Zwolle.   

Trefwoord(en): symposium
U bent de eerste om te reageren.
Functie(s): Verloskundige
Specialisaties: Verloskunde 2de lijn
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Communicatieadviseur
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Verloskundige
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Medewerker communicatie en administratie
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Directeur
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Projectmanager / adviseur
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Projectondersteuner consortium Zwangerschap & Geboorte Overijssel
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Verloskundige
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Directeur IVT kraamzorg
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Onderzoeker
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Docent gezondheidsrecht
Specialisaties: Verzorgen trainingen, Onderzoek, Scholing
Werkgebieden: Onderwijs
Functie(s): Post-doc onderzoeker
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Verloskundige/versiekundige en sportdiƫtist
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Home
Actueel
KennisbankWerkgroepenPrikbordVraag & AntwoordDeelnemersConsortia
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten