Prikbord

Via het prikbord kun je op een makkelijke en laagdrempelige manier iets onder de aandacht brengen. Gebruik het voor korte berichten of verzoeken.

Alle deelnemers kunnen een prikbord bericht plaatsen.

 • Er zijn nog plaatsen voor de nascholing "Zwangerschapsdiabetes" voor verloskundigen en diëtisten op 29 juni a.s. in de verloskunde academie (AVAG) te Amsterdam via de link:

  http://us15.campaign-archive2.com/?e=[UNIQID]&u=1510667e8f4979eab12b47e51&id=e70cc88a03

  U bent de eerste om te reageren.
 • VSV Utrecht/Woerden heeft hun plan van aanpak voor implementatie van de zorgstandaard gedeeld op kennisnetgeboortezorg. Ter informatie voor andere VSV's.

  U bent de eerste om te reageren.
 • CENTERINGPARENTING TRAINING GRONINGEN: NOG PLEK!

  Op 27 en 28 september is er een CenteringParenting training in Groningen. Hier is nog plaats voor 5 deelnemers.

  Schrijf je nu in!

  Trefwoord(en): CenteringParenting, parenting
  U bent de eerste om te reageren.
 • TWEE PLAATSEN BESCHIKBAAR OP CENTERINGPREGNANCY TRAINING 
  14-15 JUNI!!!

  Door annulering zijn er 2 plaatsen beschikbaar op de CenteringPregnancy training van 14 en 15 juni a.s. Deze training is in De Bilt. De trainingsdagen zijn van 9.00-17.00 uur. De volgende mogelijkheid om mee te doen is pas in oktober dus dit is je kans om nog deze zomer te starten met CenteringPregnancy!

  Meld je nu aan!

  Er is 1 reactie.
  • Inmiddels zijn de twee plaatsen op de training van 14 en 15 juni a.s. niet langer beschikbaar.

 • Hoe zit het met de privacy van uw patiënten en uw beroepsgeheim? Wat zijn uw plichten ten aanzien van de dossiervoering? Wat is de verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking met collega verloskundigen of gynaecologen? Hoe zit het met uw aansprakelijkheid bij het maken van fouten? Hoe kun je het beste handelen bij veel voorkomende juridisch-ethische dilemma’s uit de verloskundige beroepspraktijk zoals bij een conflict van plichten en het delen van vertrouwelijke informatie. Deze zaken komen aan de orde in deze cursus/workshop gezondheidsrecht en ethiek in de verloskundige praktijk.

  Op dinsdag 3 oktober 2017 wordt in Amersfoort de cursus/workshop gezondheidsrecht en ethiek in de verloskundige praktijk gegeven. Deze cursus is door de KNOV geaccrediteerd voor 7 punten.

  De leeropbrengst van deze dag is maximaal door de aansluiting met de beroepspraktijk van de verloskundige via bespreking van tuchtuitspraken en casuïstiek, door de mogelijkheid van inbreng van casus uit de eigen beroepspraktijk en door het leren van elkaar. Het aantal deelnemers voor deze cursus/workshop is minimaal 8 en maximaal 16.

  Voor meer informatie over inhoud van de cursus, locatie, kosten en aanmelding verwijs ik naar mijn website http://www.houthealthcare.nl/cursusworkshop-verloskundigen/

  en naar PE-online https://www.pe-online.org/public/OpleidingDetail.aspx?courseID=282112&pid=222

  Hopelijk tot ziens. Groeten,

  Erik

  U bent de eerste om te reageren.
 • Voorlichting.

  In het document gezamelijk voorlichting hoort de kraamzorg natuurlijk ook thuis.

  Zijn er kraamverzorgenden bereid in deze werkgroep te gaan meeparticiperen?

  U bent de eerste om te reageren.
 • Op 14 en 15 juni a.s. is er een CenteringPregnancy training in De Bilt. Door annulering zijn hier 4 plaatsen beschikbaar gekomen voor verloskundigen/kraamverzorgenden die CenteringPregnancy implementeren in hun praktijk. Er is veel belangstelling voor de trainingen en voor de zomer zijn er geen andere opties meer, dus schrijf je in. 
  https://www.centeringhealthcare.nl/zorgverleners/trainingen/

  U bent de eerste om te reageren.
 • STBN organiseert op 15 en 22 mei sandwich-workshops rond actuele thema’s binnen de geboortezorg. Concreet: 16:00-18.00  uur een workshop, pauze 19.00 – 21.00 tweede workshop. Thema’s zijn actueel en praktisch. Georganiseerd in samenwerking met deskundige partners met visie en een landelijk blikveld.

  Onderwerpen:


  Interessse? Ga naar http://stbn.nl/workshop-vsv-in-actie/

  U bent de eerste om te reageren.
 • Trefwoord(en): vacature CPZ
  U bent de eerste om te reageren.
 • Er stond een foutje in de oproep. Het moet zijn: 

  • U maakt kans op een van de 6 VVV-bonnen van €50,- en een van de 3 VVV-bonnen van €100,- als u alle drie de vragenlijsten invult.
  U bent de eerste om te reageren.
 • Doe mee aan het DO IT onderzoek!

  Van de Nederlandse vrouwen rookt 12% tijdens de zwangerschap, en 9% rookt zelfs iedere dag gedurende de hele zwangerschap. Roken is erg schadelijk voor moeder en kind. Verloskundigen zijn in een geschikte positie om rokende zwangere vrouwen te helpen om te stoppen met roken.

  De richtlijn Behandeling Tabaksverslaving biedt zorgprofessionals aanwijzingen voor het verlenen van evidence-based stoppen-met-roken zorg. Deze richtlijn is in 2016 herzien. Dit onderzoek heeft als doel om het verlenen van stoppen met roken zorg door o.a. verloskundigen te onderzoeken en gemakkelijker te maken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Leids Universitair Medisch Centrum en het Partnership Stop met Roken en geleid door professor Niels Chavannes.

  Wat wordt er van u verwacht?

  Het onderzoek bestaat uit 3 online vragenlijsten over uw werk als verloskundige en uw ervaringen met stoppen-met-roken zorg. Het invullen van de eerste vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten in beslag, de laatste twee vragenlijsten ongeveer 10 tot 15 minuten.

  Wat levert het u op?

  • U ontvangt een samenvattingskaart waarop u de belangrijkste aanbevelingen uit de richtlijn voor verloskundigen overzichtelijk bij elkaar hebt.
  • Daarnaast ontvangt u 2 SMS-berichten per week, met tips en informatie voor verloskundigen over de richtlijn. U ontvangt deze berichten gedurende 4 maanden. Zo bent u gemakkelijk op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van stoppen-met-roken zorg, zonder dat het u veel tijd kost.
  • U maakt kans op een van de 6 VVV-bonnen van €50,- en een van de 3 VVV-bonnen van €00,- als u alle drie de vragenlijsten invult.

  Wilt u meedoen?

  Stuur dan een e-mail naar Eline Meijer (e.meijer@lumc.nl). Vermeld hierin a.u.b. dat u verloskundige bent. Ook als u vragen heeft over het onderzoek kunt u contact opnemen via e.meijer@lumc.nl.

  U bent de eerste om te reageren.
 • Professionals gaan samen voor een rookvrije start

  Elk kind heeft recht op een rookvrije start. Alle professionals die betrokken zijn bij de zorg voor het ongeboren en jonge kind slaan daarvoor de handen ineen in de Taskforce Rookvrije Start. Dit is hard nodig, want 8,6% van de zwangere vrouwen rookt. Onder lager opgeleiden rookt zelfs 22%. Gaat dit onderwerp u ook aan het hart? Teken dan het manifest op www.rokeninfo.nl/rookvrijestart.

  Wilt u daarnaast meer doen? Word dan ambassadeur Rookvrije Start! Als ambassadeur zet u het onderwerp binnen en buiten uw organisatie verder op de kaart en enthousiasmeert u collega’s. Meld <www.rokeninfo.nl/ambassadeur> u nu aan en kom naar de ambassadeursbijeenkomst op 4 oktober waar u een waardevolle training en materialen krijgt.

  Publiekscampagne Rookvrije start voor alle kinderen

  Naast de Taskforce heeft het ministerie van VWS de campagne ‘Rookvrije start voor alle kinderen’ gelanceerd. In radio en TV-spots wordt vanaf 17 maart het onderwerp op de kaart gezet. Via de website Helpeenstopper.nl <http://helpeenstopper.nl> en Facebook worden praktische tips gedeeld om zwangere vrouwen te helpen bij het stoppen met roken door haar niet in verleiding te brengen. De tips zijn gericht op de sociale omgeving van de zwangere, zoals haar partner, vriendinnen en familieleden.

  U bent de eerste om te reageren.
 • Toolbox en website met tools & tips
  Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda

  Op talloze plekken wordt gezocht naar manieren om het Nederlandse geboortezorgsysteem te innoveren. Maar hoe pak je dat aan? Om VSV's ondersteuning te bieden bij het vormgeven van optimale integrale geboortezorg waarbinnen de cliënt centraal staat heeft het Athena Instituut van de Vrije Universiteit de toolbox ‘Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda’ en website www.gezondegeboortezorg.nl ontwikkeld. Deze bieden een praktische handleiding en tools en tips voor hoe je als VSV reflectie en actie structureel met elkaar kunt verbinden en onderdeel kunt maken van de overlegstructuur. Dit helpt om voortdurend concrete stappen te zetten, zonder dat het grote gemeenschappelijke doel op de lange termijn uit het oog verloren wordt. Bovendien wordt het verbeteren van de geboortezorg nadrukkelijk tot een project van de zorgverleners zelf gemaakt.

  U bent de eerste om te reageren.
 • Hallo collega’s,   Zoals al bij een aantal collega’s bekend is, vertrek ik, na er vijf jaar met enorm veel plezier gewerkt te hebben, uit de praktijk NOP-Lemsterland. Tot 13 mei ben ik nog werkzaam in de praktijk, daarna vertrekken mijn vrouw en ik naar Portugal. Ik wil iedereen van harte danken voor de fijne samenwerking, voor de gezelligheid en voor de gedeelde zorg voor onze cliënten. Op 4 mei, tussen 17.00 en 18.30 is er een afscheidsborrel bij ons op de praktijk in Emmeloord. Uiteraard is iedereen daar welkom.   Ik wens iedereen alle goeds, en wie weet tot ziens!   Lars Grip verloskundige Emmeloord eo
  Trefwoord(en): vertrek
  Er is 1 reactie.
  • Veel geluk en succes in Portugal Lars!

 • HERINNERING

  Heeft u zich nog niet aangemeld , maar is er wel interesse voor het

  (gratis) symposium 'Samen verder' op 20 april?

   

  Het beloofd een inspirerende bijeenkomst te worden met interessante

  sprekers, workshops en een afsluitende verrassing.

   

  Voor meer informatie en aanmelden verwijzen we u naar de bijgevoegde uitnodiging. Deze uitnodiging mag doorgestuurd worden.

   

  We heten u graag welkom in het in het mooie IJsseldelta center in Zwolle.   

  Trefwoord(en): symposium
  U bent de eerste om te reageren.
 • De notulen staan op Geboortezorgorganisatie Eendracht  / documenten/notulen/netwerkbijeenkomsten.

  U bent de eerste om te reageren.
 • Bericht namens VIT team Diakonessenhuis

  Ondanks eerder bericht gaat de VIT-training op 11 april aanstaande niet door ivm een interne training op OK.
  De eerstvolgende VIT training zal zijn op maandag 3 juli
  Onderwerpen die op 3 juli getraind worden zijn

  Stuit
  NLS

  Graag aanmelden via VIT-training@diakhuis.nl en voorkeur doorgeven voor ochtend of middag

  Trefwoord(en): VIT training
  U bent de eerste om te reageren.
 • Hoe zit het met de privacy van uw patiënten en uw beroepsgeheim? Wat zijn uw plichten ten aanzien van de dossiervoering? Wat is de verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking met collega verloskundigen of gynaecologen? Hoe zit het met uw aansprakelijkheid bij het maken van fouten? Hoe kun je het beste handelen bij veel voorkomende juridisch-ethische dilemma’s uit de verloskundige beroepspraktijk zoals bij een conflict van plichten en het delen van vertrouwelijke informatie. Deze zaken komen aan de orde in deze cursus/workshop gezondheidsrecht en ethiek in de verloskundige praktijk.

  Op 16 mei 2017 wordt in Amersfoort de cursus/workshop gezondheidsrecht en ethiek in de verloskundige praktijk gegeven. Deze cursus is door de KNOV geaccrediteerd voor 7 punten.

  De leeropbrengst van deze dag is maximaal door de aansluiting met de beroepspraktijk van de verloskundige via bespreking van tuchtuitspraken en casuïstiek, door de mogelijkheid van inbreng van casus uit de eigen beroepspraktijk en door het leren van elkaar. Het aantal deelnemers voor deze cursus/workshop is minimaal 8 en maximaal 16.

  Voor meer informatie over inhoud van de cursus, locatie, kosten en aanmelding verwijs ik naar mijn website en naar PE-online. Hopelijk tot ziens. Groeten,

  Erik

  U bent de eerste om te reageren.
 • KOM NAAR HET SLOTSYMPOSIUM 'SAMEN VERDER' van het Consortium Zwangerschap & geboorte Overijssel. Het symposium vindt plaats op 20 april 2017 en is bedoeld voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij de geboortezorg, onderzoekers, beleidsmakers en gemeente functionarissen.

  Tijdens dit slotsymposium willen we alvast naar de toekomst kijken. Hoe kunnen we gedrag van mensen beïnvloeden? Hoe zal de geboortezorg er over 5-10 jaar
  uit zien? Hoe kijken we op een positieve manier naar gezondheid? Welke kennis missen we? Welk onderzoek is er nu nodig? Wat willen onze zwangeren en moeders? Wat vinden zij van de zorg? Hoe kan technologie ons ten dienste zijn? Wat kunnen we met onze eigen verzamelde data?

  Deelname is gratis en accreditatie is aangevraagd voor gynaecologen, verloskundigen en jeugdartsen. Het symposium vindt plaats op donderdag 20 april 2017 bij het IJsseldelta Center in Zwolle (bij PEC stadion).

  U bent van harte welkom. In de bijlage vindt u de officiële uitnodiging en mogelijkheid tot aanmelden.

  U bent de eerste om te reageren.
 • Ervaringsverhalen gezocht!

  Voor het onderzoek “Zwangerschap & Geboorte – Vrouwen aan het woord” verzamelen we ervaringen van vrouwen rondom zwangerschap en geboorte door middel van interviews. De interviews worden gebruikt in de vorm van een video-, audio-, of tekstfragment voor een online platform (via de toekomstige website van het Childbirth Network, en op www.pratenovergezondheid.nl). Daar kunnen andere vrouwen, hun partners, en (student)verloskundigen, betrouwbare en herkenbare informatie vinden die gebaseerd is op persoonlijke ervaringen.

  We zoeken daarvoor 40-50 vrouwen van allerlei achtergronden, leeftijden, regio’s en etniciteiten in Nederland, en met zeer uiteenlopende ervaringen qua zwangerschap en bevalling. Het gaat om vrouwen die op dit moment zwanger zijn, of die in het afgelopen jaar zwanger waren of zijn bevallen.

  Hulp bij de werving door middel van het volgen en delen van de social media van het onderzoek, of door het onderzoek onder de aandacht te brengen binnen jullie sociale netwerk zou heel fijn zijn. Het onderzoek en meer informatie zijn te vinden op: https://www.facebook.com/ZwangerVerhalen-251634031933436/ en https://twitter.com/ZwangerVerhalen.

  Het onderzoek is een samenwerking van het VUmc en het UMCG. Het is een initiatief van het Childbirth Network (http://www.verloskunde-academie.nl/childbirth-network/) van de afdeling Midwifery Science/AVAG, Amsterdam Public Health research institute van het VUmc.

  Trefwoord(en): Onderzoek, ervaringen
  U bent de eerste om te reageren.
Functie(s): Verloskundige
Specialisaties: Verloskunde 2de lijn
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Verloskundige
Specialisaties: Eerste trimester echoscopie, Verloskunde 1e lijn
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Verloskundige
Specialisaties: Verloskunde 2de lijn
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Communicatieadviseur
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Medewerker communicatie en administratie
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Projectmanager / adviseur
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Projectondersteuner consortium Zwangerschap & Geboorte Overijssel
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Verloskundige
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Onderzoeker
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Directeur IVT kraamzorg
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Onderzoeker
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Docent gezondheidsrecht
Specialisaties: Verzorgen trainingen, Onderzoek, Scholing
Werkgebieden: Onderwijs
Functie(s): Post-doc onderzoeker
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Functie(s): Verloskundige/versiekundige en sportdiƫtist
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Home
Actueel
KennisbankWerkgroepenPrikbordVraag & AntwoordDeelnemersConsortia
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten