Cliëntversie Zorgstandaard

We zijn bijzonder verheugd dat de digitale cliëntversie van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg een feit is. Op zeer constructieve wijze is met alle betrokken partijen gewerkt aan dit digitale document. Met deze informatie wordt de positie van cliënten versterkt en kan ze meer regie nemen over haar eigen zwangerschap.

Op 30 juni 2016 is de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg opgenomen in het Register van het Zorginstituut. Onder regie van de Patiëntenfederatie is er, met vertegenwoordiging vanuit branche- en beroepsverenigingen: Bo Geboortezorg, KNOV, NBvK, NVK, NVOG en CPZ, hard gewerkt aan een cliëntversie van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. Andere belangrijke stakeholders in de geboortezorg hebben hun input en commentaar kunnen geven tijdens de ontwikkeling.

Deze digitale folder met de titel ‘Geboortezorg in Nederland’ is op 4 april jl. aangeboden aan het Zorginstituut.

Waarom een cliëntversie?

De zorgstandaard is geschreven voor en door zorgverleners. Er wordt veel medische vaktaal in gebruikt waardoor de zorgstandaard voor veel cliënten moeilijk leesbaar is. Het is van belang deze informatie op een toegankelijke en begrijpelijke manier te presenteren waardoor de cliënt beter mee kan denken en participeren in de zorg die zij ontvangen. In deze digitale folder leest de cliënt hoe de geboortezorg in Nederland geregeld is en welke rol de cliënt (en haar partner) daarin zelf hebben.  De cliënt vindt in de folder een overzicht van de keuzes die ze heeft in elke fase van de zwangerschap en krijgt tips om de zorg naar haar wensen en behoeften te organiseren.

Klik hier voor de pdf van de clientversie en hier voor een doorbladerbare online folder.

Home Home
Actueel
Overzicht VSV'sKennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten