Webinar CPZ: Samen beslissen in de praktijk: 2 november 20:00 – 21:00

Overzicht
Home > nieuws > Webinar CPZ: Samen beslissen in de praktijk: 2 november 20:00 – 21:00

Bij Samen beslissen zoeken cliënt en zorgverlener samen naar de zorg en behandeling die het beste bij haar situatie past. Welke hulpmiddelen zijn er zoal om het gesprek met de cliënt in de spreekkamer te ondersteunen? We bespreken een aantal hulpmiddelen in het webinar van dinsdag 2 november.

Sinds september is er in de publiekscampagne ‘Samen Beslissen’ landelijk aandacht in de media voor dit onderwerp.  Caroline de Moor (campagnemanager campagne Samen beslissen) van de Patiëntenfederatie Nederland vertelt over de campagne en het belang van Samen beslissen. Maar hoe pak je dat nu aan in de spreekkamer? Er zijn verschillende hulpmiddelen ontwikkeld die je daar bij kunnen helpen. Zo vertelt Anna Rietveld (gynaecoloog in opleiding Amsterdam UMC), over de informatiefilms ‘Samen beslissen’ en hoe je deze kunt gebruiken. Rosanne van der Sterre-Poolen, Programma Manager KNOV – Regio West Nederland vertelt over de consultkaart inductie 41 weken en het gebruik van de nieuwe website Preconceptie Indicatie Lijst (PIL) in de spreekkamer.

Ester Rake van het Kennisinstituut van de Federatie van Medisch Specialisten vertelt over het gebruik van consultkaarten in de spreekkamer. Hoe gebruik je die precies en wat moet je juist niet doen? Ester begeleidt vanuit het Kennisinstituut diverse projecten op het gebied van Samen beslissen.  En combineert dit met promotieonderzoek gericht op of en hoe de context van de patiënt (wat zijn belangrijke aspecten in het leven van een patiënt die bijdragen aan de keuze die hij/zij maakt) naar voren komt in het gesprek tussen medisch specialist en patiënt.

Vanzelfsprekend kun je je vragen stellen aan de gasten en geven we een overzicht van websites waar je meer ondersteuning kan vinden op het gebied van Samen beslissen en het gesprek in de spreekkamer. Kortom, een praktisch webinar met handvaten voor een goed gesprek met de cliënt.