Hoe signaleer jij kwetsbare (aanstaande) ouders?

Overzicht
Home > nieuws > Hoe signaleer jij kwetsbare (aanstaande) ouders?

Een van de projecten binnen het actieprogramma Kansrijke Start is Tijdig signaleren van kwetsbare (aanstaande) ouders. Het doel hiervan is om dit te verbeteren, waardoor gezinnen sneller de hulp krijgen die ze nodig hebben. Om te achterhalen hoe verloskundigen nu kwetsbare (aanstaande) ouders signaleren, start deze maand een onderzoek onder eerstelijnsverloskundigen. Vul jij ook de vragenlijst in?

Met de vragenlijst willen de onderzoekers niet alleen in kaart brengen hoe er momenteel door eerstelijnsverloskundigen in de praktijk wordt gesignaleerd, maar ook hoe dat voor hen is en welke moeilijkheden ze daarbij tegenkomen.
Wat staat er op dit moment in de weg om kwetsbaarheid te signaleren? En wat kan er juist aan bijdragen?

De inzichten worden gebruikt om komend jaar een gedragsinterventie te ontwikkelen en te testen bij een aantal verloskundigenpraktijken.

Wil je meedoen?

Via deze link kun je de vragenlijst invullen. Het invullen duurt 15 á 20 minuten.

Over het onderzoek

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Dijksterhuis & van Baaren, in opdracht van het ministerie van VWS. Zij ontwikkelen ook de gedragsinterventie vanuit de inzichten uit de vragenlijst. Dit doen hun gedragspsychologen in samenwerking met mensen uit de desbetreffende beroepsgroepen, zodat die zo goed mogelijk aansluit bij hun praktijk en werkwijze.

Bron: KNOV