Nieuwsbericht

Nieuw: Sociale kaart geboortezorg

Op 5 december 2017 geplaatst door

Recent is een sociale kaart toegevoegd aan kennisnetgeboortezorg.nl.

Wat is de sociale kaart?

De sociale kaart geeft een overzicht van alle VSV’s in Nederland. Elk VSV wordt door middel van een adres op een landkaart geplaatst. Het adres is ook zichtbaar voor deelnemers van kennisnetgeboortezorg. Deelnemers aan kennisnetgeboortezorg kunnen zichzelf koppelen aan een of meerdere VSV’s om inzicht te geven wie, waar werkt in de geboortezorg. Naar de sociale kaart.

Deelnemers kunnen vervolgens via kennisnetgeboortezorg contact met elkaar opnemen. De socialekaart bevindt zich achter de log in. Dat wil zeggen dat alleen deelnemers van kennisnetgeboortezorg de gegevens kunnen inzien.

Bij elk VSV wordt ook aangegeven onder welk Regionaal consortium een VSV valt. Het is de bedoeling de sociale kaart in de toekomst uit te breiden met allerlei verbonden organisaties binnen een VSV zoals ziekenhuizen, verloskundigen praktijken en kraamzorgorganisaties.

Waarom een sociale kaart?

Met de realisatie van de sociale kaart willen we de organisatie van de geboortezorg inzichtelijker maken. Daarnaast willen we de interactie tussen deelnemers van kennisnetgeboortezorg stimuleren en het makkelijker maken om in contact te komen met professionals in de geboortezorg van specifieke VSV’s. Door goede samenwerking tussen geboortezorgprofessionals kunnen we de gezamenlijke zorg verder optimaliseren. Met de sociale kaart wordt het eenvoudiger elkaar te vinden.

Gegevens per VSV

Alleen het adres van een VSV wordt getoond. Er worden geen contactpersonen of andere contactgegevens van personen of een VSV weergegeven. Wel kunnen deelnemers van kennisnetgeboortezorg.nl zich koppelen aan een VSV. Dan wordt de deelnemer getoond in het overzicht.

We hebben er voor gekozen alleen een adres op te nemen van een VSV en geen verdere persoons en/of contactgegevens weer te geven, in lijn met de wet op de privacy. Als een VSV graag meer informatie (bijvoorbeeld missie & visie, mailadres, website of andere contactgegevens) wil opnemen van een VSV dan kan dat vanzelfsprekend wel. Mail de aanvulling naar kennisnet@collegepz.nl en wij voegen het toe.  Mochten de gegevens van uw VSV op de sociale kaart niet correct zijn, dan horen wij dat ook graag via bovenstaand mailadres.

De sociale kaart is op homepage te vinden in het hoofdmenu onder de tab ‘Organisaties’.

Wij hopen met de sociale kaart een handige functionaliteit toe te voegen aan kennisnetgeboortezorg.nl. Heeft u opmerkingen of suggesties voor uitbreiding of verbetering van kennisnetgeboortezorg.nl of de sociale kaart dan horen wij dat graag.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: College Perinatale Zorg
Functie: Communicatieadviseur
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten