Nieuwsbericht

E-learning Gezamenlijke besluitvorming in de geboortezorg start in najaar 2017

Op 20 juli 2017 geplaatst door

De Academie Verloskunde Maastricht (lectoraat Midwifery Science) heeft samen met zorgverleners in de geboortezorg in Zuidoost Brabant en Limburg en cliënten gewerkt aan een e-learning over gezamenlijke besluitvorming.

Gezamenlijke besluitvorming biedt cliënten en zorgverleners in de geboortezorg veel voordelen, zoals betere communicatie en samenwerking, beter gedragen besluiten, en meer tevredenheid. Maar in de dagelijkse praktijk vinden zorgverleners het ook moeilijk de cliënt te ondersteunen in het maken van keuzes. Bijvoorbeeld als er weinig tijd is, bij verschillen in waarden, verwachtingen en wensen, en als er meer personen bij betrokken zijn zoals partner, familie en vrienden van de cliënt en verschillende zorgverleners.

Pilot voor VSV’s Zuidoost Brabant en Limburg

Dit najaar kunnen zorgverleners in de geboortezorg uit Zuidoost Brabant en Limburg zich inschrijven om als eerste deze e-learning te volgen. Ze mogen gratis deelnemen omdat vertegenwoordigers uit deze regio de online cursus ontwikkelden. Het lectoraat Midwifery Science gaat accreditatie aanvragen bij de beroepsorganisaties. Naar verwachting zal de e-learning in het najaar van 2018 landelijk beschikbaar zijn.

De e-learning is informatief, interactief en vooral erg praktisch, zodat zorgverleners direct aan de slag kunnen. De cursus duurt 2 uur verdeeld over 4 modules van 30 minuten: Introductie in gezamenlijke besluitvorming, Coaching in empowerment, Gezamenlijke besluitvorming in specifieke situaties, Gezamenlijke besluitvorming in de geboortezorgketen. Deelnemers ontvangen ook informatiemateriaal over gezamenlijke besluitvorming voor cliënten. De zorgverlener kiest steeds het moment van inloggen. Het advies is om 1 module per week te doen, maar sneller of langzamer is mogelijk.

Zorgverleners in de VSV’s in Zuidoost Brabant en Limburg kunnen zich nu al individueel of als groep aanmelden voor de gratis e-learning in het najaar 2017 bij Joyce Molenaar: J.Molenaar@AV-M.nl.

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie(s): Communicatieadviseur
Organisatie: College Perinatale Zorg
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Home
Actueel
Vraag & AntwoordConsortiaCPZ Taskforce
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten