Nieuwsbericht

Tergooi start met digitaal verwijzen via ZorgDomein

Op 19 juni 2017 geplaatst door

Eerstelijnsverloskundigen in de regio Gooi en Vechtstreek kunnen vanaf 6 juli 2017 cliënten via ZorgDomein digitaal doorverwijzen naar Tergooi. Door deze overgang van papier naar digitaal kunnen we de dienstverlening verbeteren en de service naar u en uw cliënten vergroten. In deze nieuwsbrief staat alles wat u moet weten om vanaf 6 juli met ZorgDomein te kunnen starten.

Kick-off met training op 5 juli
Wij nodigen u uit voor de kick-off op 5 juli. Tijdens een korte training leggen wij u uit hoe ZorgDomein werkt en welke mogelijkheden het systeem biedt. De bijeenkomst vindt plaats in Tergooi, locatie Hilversum, van 12.00 tot 14.00uur. Een trainer van ZorgDomein legt u uit hoe een digitale verwijzing via ZorgDomein in zijn werk gaat. Ook zorgen we voor een lunch.

Aanmelden
Aanmelden? Vermeld in een mail uw naam en het aantal verloskundigen uit uw praktijk dat bij deze bijeenkomst aanwezig zal zijn en stuur deze naar zorgdomein@tergooi.nl.

Officiële start digitaal verwijzen
Na de training op kunt u de volgende dag zelf aan de slag gaan met het digitaal verwijzen via ZorgDomein. Op 6 juli wordt ZorgDomein namelijk definitief in gebruik genomen. Bent u nieuwsgierig en wilt alvast meer weten over ZorgDomein? Kijk dan op www.zorgdomein.nl.

Voorbereidingen op officiële start
Om snel van start te kunnen gaan met ZorgDomein herinneren we u graag aan een tweetal acties ter voorbereiding.

  1. We vragen u zich aan te melden bij ZorgDomein. Dit kunt u doen via dit aanmeldformulier. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
  2. We herinneren u aan de mail die wij gestuurd hebben op 1 juni jl. Hierin vragen wij u om per praktijk alle namen, de bijbehorende AGB-codes van de eerstelijnsverloskundigen die bij u werken en het zorgmailadres aan ons door te geven.

Voordelen ZorgDomein
In het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) hebben we afspraken gemaakt om het doorverwijzen van patiënten naar Tergooi te digitaliseren. In de loop der jaren heeft ZorgDomein ruimschoots bewezen. Huisartsen in de regio gebruiken deze verwijsservice al enige jaren met succes.

ZorgDomein zorgt voor snellere en betere zorg voor uw cliënten door veilig digitaal berichtenverkeer. Deze digitale manier van verwijzen voorkomt fouten en leidt (nagenoeg) tot papierloos werken. Zo komen patiëntgegevens uit uw informatiesysteem (VIS) automatisch in de verwijsbrief en krijgt u een digitale terugkoppeling van consulten, diagnoses en behandelingen. Daarnaast biedt ZorgDomein de volgende voordelen:

  1. U kunt bij een verwijzing direct diagnostisch onderzoek (lab en echo) aanvragen.
  2. U kunt bijlagen meesturen, bijvoorbeeld de zwangerschapskaart.
  3. Telefonisch contact is alleen nog nodig bij spoed.
  4. U bent niet meer afhankelijk van de openingstijden van de poli, met ZorgDomein kunt u het verwijsproces altijd en overal online doorlopen.
  5. Toegangstijden, de tijd dus tussen het maken van een afspraak en het daadwerkelijke consult, kunt u direct raadplegen.

Vragen of opmerkingen
Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Trudy Koper o/g Jansen, accountmanager ZorgDomein in Tergooi, E zorgdomein@tergooi.nl, T 088 753 38 83, M 06 52 39 09 81

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie: Communicatie
Organisatie: Tergooi
Home
Actueel
KennisbankVraag & AntwoordConsortiaCPZ Taskforce
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten