Nieuwsbericht

Meld je aan! 17 juni 2019: Digitaal spreekuur 'Samen Beslissen in de praktijk'

Op 22 mei 2019 geplaatst door

“Samen beslissen” staat als thema niet alleen in de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg maar is ook een speerpunt in de Agenda voor de Geboortezorg 2018-2022. Op maandag 17 juni 2019 van 20.15 - 21.00 uur bespreken we hoe dit in de dagelijkse praktijk van geboortezorgverleners gaat tijdens een interactief digitaal spreekuur. 

Meld je hier aan!
 

Kinderarts/neonatoloog Angelique Hoffmann Haringsma (Franciscus Gasthuis &Vlietland en initiatiefnemer van Het Kleine Heldenhuis in Rotterdam) vertelt hoe ze “samen beslissen” in de praktijk brengen in Rotterdam. Hoe wordt dit thema ingevuld en wat is daarbij de rol van het individueel geboortezorgplan en de coördinerend zorgverlener? Angelique Hoffman neemt haar cliënt Emily Gannon mee. Tijdens haar zwangerschap heeft Emily pre-eclampsie gehad. Tijdens het spreekuur verteld ze wat Samen beslissen op alle spannende momenten in haar zwangerschap en daarna voor haar betekende. Dus grijp deze unieke mogelijkheid aan om vragen te stellen aan zorgverlener en cliënt samen en schrijf je in!

Vanzelfsprekend bestaat er ook de mogelijkheid om live vragen te stellen.   

Mocht je nu al meer willen weten over het onderwerp “Shared Decision Making” dan kun je het digitale spreekuur van 2 juli 2018 hierover terugkijken via deze link. Marianne Nieuwenhuijze, werkzaam als lector Midwifery aan de Academie Verloskunde Maastricht geeft daarin toelichting vanuit een theoretisch kader over shared decision-making en Jeroen van Dillen, gynaecoloog bij het Radboud UMC vertelt over zijn ervaringen.   

Mocht je nu al vragen hebben, mail ze dan naar annekewiggers@collegepz.nl. Hoe beter we weten welke vragen er leven, hoe informatiever we het spreekuur kunnen maken! 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Home Home
Actueel
Overzicht VSV'sKennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten